Miskolc American Football Team: április 10-én indulhat a szezon

Egy év kihagyás után ismét három osztályban vívhatják meg küzdelmeiket a résztvevők a magyar amerikai futball felnőtt bajnokságaiban - adja közzé a kedvező hírt a sportági szakszövetség honlapja.
Mint emlékezetes, 2020-ban a járványveszély, a karantén-szabályok lehetetlenné tették, hogy a megszokott mederben és keretek között folyjon le a bajnokság. A HFL, amelynek küzdelemsorozatában fél évtizede a Miskolc Steelers is érintett volt, teljesen elmaradt. A csapatok egy része az alkalmilag őszre meghirdetett Divízió 1-ben tudott elindulni, így az Acélcsapat is, amely az elődöntőig jutott, és csak hajszálra volt a finálétól.

A borsodi megyeszékhely amerikaifocistáira idén sem várnak könnyebb feltételek. Ezúttal is a bizonytalanság - amely mind a Covid-helyzetre, mind az anyagiakra vonatkozik - nehezíti meg a tervezést, a készülést. Olyannyira, hogy az egyesület szakmai vezetése úgy döntött: idén nem is kockáztatja meg a legmagasabb osztályban való indulást. Az "önkéntes visszalépés" gesztusával a Steelers arra voksol az előttünk álló szezonban, hogy lehetőséged adjon magának a megerősödésre, valamint a helyi összefogás tovább bővítésére. Teszi mindezt abban a reményben, hogy akár már jövőre, stabilabb háttérrel és bővebb kerettel térhet majd vissza a HFL-be, remélhetőleg már jövőre, tehát egyetlen évnyi kihagyás után.
Vagyis hát szó sincs kihagyásról! Mármint hogy idén is lesz bajnokság, csak más a neve, de ugyanúgy legalább féltucatnyi ellenfél vár az Acélosokra, csoportmeccsekkel, elődöntőkkel és a végén döntővel. Ez legalább öt mérkőzést jelent a borsodiak számára, de szerencsés esetben akár hetet is...

A legfontosabb változás inkább abban érhető tetten, hogy a Miskolc Steelers név időlegesen lekerül a zászlóról és a tabelláról. A szakmai és anyagi megerősödés jegyében ugyanis a már korábban elindult együttműködés folytatódik most: a Steelers és a szintén miskolci illetőségű Renegades csapata gyakorlatilag egyesül, közös csapatként indul a 2021-es Divízió 1-ben. Az erre az alkalomra felvett név pedig: Miskolc American Football Team.


A Divízió 1 küzdelmeire benevezett nyolc csapat két négycsapatos csoportot alkot, az alábbi beosztásban:
Keleti Csoport: Dabas Sparks, DEAC Gladiators, Eger Heroes, Miskolc American Football Team.
Nyugati Csoport: Budapest Cowbells II, Budapest Titans, NBA Crushers, VSD Rangers.
Minden csapat öt mérkőzést játszik. Csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, a másik csoportból pedig még két csapattal. Csoportmérkőzések után az elődöntőkben a Nyugati csoport elsője fogadja Keleti csoport másodikját és keleti csoportelső fogadja nyugati másodikat. A két elődöntő győztese játssza a Pannon Bowlt.

A teljesség kedvéért tegyük ide a HFL névsorát is: Budapest Cowbells, Budapest Wolves, Fehérvár Enthroners, Győr Sharks.
A Divízió 2-be pedig tizenkét klub nevezett. További részletek itt olvashatók.


Miskolci szempontból így fest a tervezett tavaszi menetrend:
2021. április 10., szombat Miskolc AFT - VSD Rangers
2021. április 25., vasárnap Miskolc AFT - Dabas Sparks
2021. május 9., vasárnap Miskolc AFT - Eger Heroes
2021. május 29., szombat DEAC Gladiators - Miskolc AFT
2021. június 20., szombat Budapest Cowbells II - Miskolc AFT


Aggod Péter, a Miskolc Steelers szakosztályvezetője a Miskolci Napló riportjában elmondta: már tavaly is sokat edzett együtt a két miskolci gárda kerete, volt átjárás közöttük, a jó együttműködést pedig nem akarták veszni hagyni. Hogy a csapatot mindenki, steelerses és renegadeses egyaránt magáénak érezze, ezért váltottak nevet. A szövetség kérésére készült ennek megfelelő logó. (Amely nem véletlenül hasonlít az NFL-ből ismert, egy ideje szintén a "Football Team" nevet használó Washingtonéra.) A szakember hozzáfűzte: idén több idő lesz az utánpótlással foglalkozni, a remélt 2022-es HFL-szezonra felépítenének egy erős csapatot. Charles Wort (RB, amerikai) marad Miskolcon, Vaszyl Yordannel (QB, magyar válogatott) pedig tárgyalnak a folytatásról. Képben van egy amerikai és egy svéd edző idecsábítása is.
- Ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, és a járvány sem szól már közbe, akkor újra megcélozzuk a HFL-t. Úgy éreztük, hogy ez idén még nagy megterhelés lett volna a csapatnak. Döntésünkben a játékosok is mellettünk álltak.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs