Elhunyt egyesületünk alelnöke

Ugyanezzel a címmel kellett indítani több mint egy évtizeddel ezelőtt az akkori gyászhírt. És most is.
A kezdeti időkben felállt hármas klubvezetés második tagja távozott közülünk a tegnapi napon. Nádi Gyulát váratlan hirtelenséggel ragadta el a halál. Tüdőembólia volt, az első hírek szerint, a tragédia okozója.Gyulát nem csak azok ismerték széles körben, akik követik az amerikaifutball, a Miskolc Steelers történéseit, hiszen a csapat egyik főszponzoraként, életben tartójaként is köztudott volt róla, hogy a Pokol Csárda vezetője. A híres felsőzsolcai étterem az egyesület és a csapat egyik otthonaként is szolgált, hiszen számtalanszor megvendégelte ott a gárdát, amiként a mindenkori vendégeket, játékvezetőket, ellenfeleket, partnereket, és rendszeresen más sportcsapatokat is (például a DVTK-t). A "Pokolban" sok híres ember, politikus és más celebritás is megfordult az évtizedek alatt, mióta Gyula irányította a vendéglátóegységet. Mindemellett települése, Felsőzsolca közéletéből is kivette a részét, legutóbb az alpolgármesteri tisztséget töltötte be az önkormányzatnál.
2006 táján vezetőtársához, Páll Sándor elnökhöz hasonlóan ő is fia ameikaifocis lelkesedése révén került a sportág közelébe, majd vett részt az egyesület megalakításában. És maradt mindvégig a Steelers kötelékében, élén. Most már tudjuk, élete végéig... Öröm és bánat, siker és kudarc idején egyaránt kitartott a szeretett közösség mellett. Megélt "mindent", feldolgozhatatlan vereségeket, veszteségeket, de ugyanúgy győzelmeket, bajnoki címeket. Nem véletlen, hogy egykor a gyorsan egymást követő kiesés, majd aranyérem közötti egy esztendős utat bemutató cikk címe is az lett oldalunkon: Pokolból a mennyországba.

Engedtessék meg nekünk, hogy a majdnem pontosan 11 évvel ezelőtti hasonló gyászhír szövegéből idézzünk - egyrészt mert az akkori mondatok egy része most is, Gyula barátunk esetében is ugyanúgy igaz, másrészt mert a többin is igen keveset kell csak változtatni, hogy aktuális legyen.

A mögöttünk tudott szezont a csapat, az egyesület történetének legtragikusabbjai között őrzi meg az emlékezet. Szerda reggel halálhír várt minden Miskolc Steelers-tagot és -szimpatizánst, és ez az, ami bármi mást, legyen az szomorú vereség, csalódottsággal terhes hosszú hazaút a meccsekről, fájdalom és csüggedtség, sérülések... a halálhír mindent felülír.
Alig tíz nappal később, hogy előző szombaton a Miskolc Steelers, balszerencsétől is sújtva, a bajnokság számára utolsó meccsén is legyőzetett, az egyesület egyik alapítója, kezdetektől támogatója, alelnöke, Nádi Gyula ennél összehasonlíthatatlanul nagyobb, ki nem heverhető és soha többé győzelemmé nem fordítható vereséget szenvedett az élet pályáján, az elmúlással szemben. Tragikus hirtelenséggel, meg nem engedhetően fiatalon ragadta el a sors.
Emlékét megőrizzük - mintha mostantól az örökkévalóságig a yardjelzők mellett szurkolna értünk.

Temetéséről később történik intézkedés, helyéről és időpontjáról itt is hírt adunk.Nádi Gyula temetése 2019. július 4-én lesz a felsőzsolcai temetőben. A szertartás kezdete délután 3 óra.

(gyászhír az Észak-Magyarország napilapból)

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs