Itt is Amerika, ott is Amerika

Szerencsésen hazatértek trénereink messziföldről, amint arról egy hete már beszámoltunk. Ám nem csak mit teszünk így: a tíznapos tanulmányút sztorija a legnagyobb hazai szaklap, a Pro Football Magazin érdeklődését is felkeltette. Amellett, hogy erről beszámolunk, kattintás után arról is hírt kell adnunk, hogy a legutóbbi másodosztályú idényekben erős riválisunknak bizonyult újpestiek sem tétlenednek mostanában, noha ők nem utaztak Amerikába, hanem onnan hoztak maguknak szakembert.
„Amerikázós” napokon vagyunk túl. Zsolti, Máté, Peti és Attila alig érkeztek haza Clevelandből, máris csengett a telefon, hogy a PFM szerkesztőségéből jelezzék, (múlt) hétfőn stáb érkezik Pestről Miskolcra, riporterük célja, hogy alaposabb interjút készítsen a Steelers-edzőkkel, a fotósé pedig, hogy mindezt meg is örökítse. Nem mellékes, hogy a fényképész maga a Pro Football főszerkesztője, Szilágyi Gábor volt, aki Zahovay Ádám kollégáját kísérte el.

Szóba került aztán a beszélgetés során minden, az amerikai nagyvárosban egy cipőbolti eladólány karján látott magyar címertől a tízéves kissrácok alkotta offense falakon keresztül az NFL-meccs VIP-sátrában kérdőívet kínálgató néhai NFL Europe-játékosig minden és mindenki. Hogy kiket (köztük sztárokat) és miket láttak barátaink élményekben gazdag kirándulásuk folyamán, miket tapasztaltak, mit tanultak, min csodálkoztak, és min nem (például hogy Clevelandben „mindenki” magyar - hiszen ez köztudott).
A történeteik és gondolataik alapján íródott riport információnk szerint a Pro Football Magazin következő, szeptember végén esedékes számában fog megjelenni.
A PFM-től Zahovay Ádám faggatja Mátét, Attilát, Petit és Zsoltit. A riport a hó végén várható, már csak emiatt is érdemes lesz megvenni (netán előfizetni) a fél éve magyarul megjelenő magazint A PFM-től Zahovay Ádám faggatja Mátét, Attilát, Petit és Zsoltit. A riport a hó végén várható, már csak emiatt is érdemes lesz megvenni (netán előfizetni) a fél éve magyarul megjelenő magazint

Addig egy másik amerikaifocis szakember adja a témát a hazai szaksajtónak: az Újpest Bulldogs ugyanis megszerezte edzőjéül Russ A. Molzahnt, akinek három évtizedes rutin van a birtokában. Los Angelesből érkezett a magyar fővárosba, legalább egy évre terveznek vele.
(Valamivel bővebben minderről a kickoff.hu-n.)

Csak halkan tesszük hozzá: hogy aztán a Steelers a következő bajnoki kiírásban találkozik-e Mr. Molzahn újpesti tanítványaival, az nem csak a 2010-es sorsoláson múlik - hanem hogy ugyanabban az osztályban kezdi-e a jövő évet a két gárda. Márpedig a Bulldogs jelen állás szerint biztosan Div. II-es lesz...

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs