Legközelebb jövőre...

2008.2.9.
(Az Index hírportál összefoglalója a vasárnapról hétfőre virradóra játszott Super Bowlról.)
Az ESPN olvasói szerint minden idők öt legjobb meccse között van a Super Bowl XLII. Eli Manning megcsinálta, amit a bátyja tavaly: megnyerte a Super Bowlt és az MVP-címet is. A tökéletes szezon nem jött be az önmagát csúnyán megverő New England Patriotsnak, pedig a szezon közben egyszer már elkapták a New York Giantszet, és most is vezettek sokáig.
Előzetesen csak a legvérmesebb New York Giants-szurkolók mondták volna, hogy az idény elején még összevissza hajigáló Eli Manning hihetetlen játékkal győzelemre vezeti csapatát a tökéletes szezonra hajtó, szuperfavorit New England Patriots ellen. Plusz eszünkbe jut, hogy a 17. héten már megküzdött a két csapat, és akkor a New England nyert 38:35-re, úgyhogy ez igazi visszavágó volt. Az idény első két meccsén a New York-i gárda 80 pontot kapott és 48-at hozott össze, vagyis a lehető legmélyebbről indultak. Amerika imádja az ilyen underdog csapatokat, amelyeknek mitikus ellenfeleket kell legyőzniük, jelen esetben a döntőig 18:0-ás szezont produkáló, touchdownrekordokat döntögető Patriotsot. És még mit szeret Amerika?

A hőst, Eli Manninget mindenki cikizte, hogy csak Peyton bátyja miatt van a ligában, és nem mindig tudja, mit csinál a pályán. A döntő legjobbjának választott irányító (aki ezzel egy Cadillac Escalade-et is nyert) az alapszakasz vége felé valószínűleg új étkezési rendre állhatott át, mert váratlanul csapata kapitányává vált. Nyerőemberré. Be kell látnunk, a meccset eldöntő jelenetben az ő tökössége és keze nélkül semmire sem mentek volna.
A Pats legyőzhetetlennek bizonyult... egészen az utolsó előtti pillanatig/lépcsőfokig - az Óriások elbírtak velük A Pats legyőzhetetlennek bizonyult... egészen az utolsó előtti pillanatig/lépcsőfokig - az Óriások elbírtak velük

A támadófalával mindig megvédett Tom Bradyt ezen az estén ötször sackelték (labdával együtt agyonütötték), és tucatnyiszor siettette Umenyiora és Strahan, akik ezzel megakadályozták gyilkos passzjátékát. Ehhez hozzávehetjük, hogy a Giants teljesen kiiktatta az alapszakaszban touchdownrekordot elérő Randy Mosst, és még a rájátszásban működő futójátékot is megállította. Maradtak a 10-15 yardos passzok, amiket Wes Welker magabiztosan kapdosott el. Mégsem tudtak az edzők erre egy egész játékot felépíteni. Mintha meglepte volna őket a New York játéka és főként védekezése. Vagy a helyszín: az év legjobban várt sporteseményére 71 ezer néző volt kíváncsi a helyszínen, a Phoenix egyetem stadionjában.

A Super Bowl

A meccset a New York Giants kezdte a kick-off után. Eli Manning és Plaxico Burress nagyon erősen kezdett, hozták folyamatosan a first downokat. A New England Patriots védekező egysége legfeljebb csak lassítani tudta a fiatalabbik Manninget, akit a bátyja, a Super Bowl-győztes MVP, Peyton Manning csak a szűkös VIP-szobából nézett.

Manningék a Super Bowlok történetének leghosszabb játékát produkálva (9:50) elértek egy field goalt (3:0), ami a kezdeti lendület után elég kevésnek tűnt. A Patriots semmi különlegeset nem tett ezek után, csak azt, amit szokott: a háromszoros Super Bowl-győztes Brady ellenállhatatlanul kezdett, sok rövid passzal és futásokkal haladtak előre az első negyed végéig, a TD-t viszont már csak a 2. negyed elején érték el; egy 1 yardos TD-t futott Laurence Maroney (3:7).

Az első félidőben a Pats-dominancia és Manning interceptionérzékeny játéka volt a meghatározó, bár utóbbi a rájátszásban most először adta el a labdát, ami ráadásul inkább volt Steve Smith hibája, mint az övé. De Hobbs örült neki. Brady nem csapott le kegyetlenül, ezért főleg rugdosták egymásnak a csapatok a labdát, majd Eli Manning kezéből Adelius Thomas kiverte a labdát (fumble), de ezzel sem tudott a Pats mit kezdeni. Annyira nem, hogy Bradyt sackelték és kiharcoltak egy fumble-t.

Borzalmas Heartbreakers

A félidőben hatalmas, szív alakú színpadot állítottak fel a Tom Petty and the Heartbreakersnek. Az öreg hippi borzalmas, remegve gondolok azokra a napokra, amikor Justin Timberlake megmutatta nekünk Janet Jackson mellét. De volt itt Michael Jackson, Rolling Stones és sokan mások is. Most meg ez jutott.

Egy félidős statisztika szerint az utolsó tizenkét csapat, amely a nagyszünetben vezetett, nyert. Na, most nem. A második félidőben még kevésbé volt hatékony a Pats, pedig ők kezdték a játékot. Ekkor a bostoniaknak hatalmas szerencséjük volt: már elvesztették a labdát, amikor kiderült, a Giants 11 helyett 12 játékossal állt fel (pontosabban egy még nem ment le cserélni), de az emiatt visszakapott labdával sem tudott semmit se kezdeni a Pats.

A negyedik negyed eleje Tyree TD-je (10:7) és a Patriots könyörtelen támadócsapata miatt marad emlékezetes: egy ötperces és 80 yardos támadás végén Randy Moss kapta el Brady passzát, miután szerencsétlen védője, Webster elcsúszott (10:14). Tehát megint a New England állt győzelemre. A New York 2:42-vel a vége előtt lehetőséget kapott a meccs megnyerésére, de saját 17 yardosáról kellett indulnia. Ekkor jött (3 és 5-nél) a Tyree felé eldobott 32 yardos csodapassz, amit az elkapó gerinctöréstől sem félve mentett meg. Aztán Manning egy 13 yardos átadással Plaxico Burresst kereste és találta meg (17:14). A New York Giants ezzel története hetedik NFL-bajnoki címét nyerte el, de csak a harmadikat a Super Bowlok történetében.

Hajnali 5:40-kor az ESPN.com 49 ezer szavazója szerint az aktuális mérkőzés minden idők öt legjobb Super Bowlja közé tartozik. Nyilvánvaló, a rosszul működő passzvédelem miatt kapott ki a Pats. Szerintem Strahannak kellett volna adni az MVP címet, mert Eli Manning mázlis dobása csodálatos teljesítmény volt, de az eddig átlagosan 36,8 pontot elérő Patset a védelem fogta meg. 14 pont, az semmi egy New Englandtől. Így lett a 18:0-ból 18:1. Tökéletes szezon 1972 óta nincs. Akkor a Miami Dolphins megcsinálta, de kettővel kevesebb meccset kellett hoznia ehhez. Jövőre megint meg lehet próbálni.

(Fotó: NFL.com)

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs