Csúcsközelben járt, kihívásra vár a Steelers

(Az alábbi beszámoló és beharangozó a Boon, a Minap és az Észak-Magyarország számára készült.)

Nem tétlenkednek a miskolci amerikaifutball csapat tagjai, noha az alapszakasz küzdelmei véget értek a másodosztályban s mint ismeretes, a Kelet 2 csoportban elért harmadik hely nem jogosít rájátszásra. Mégis lehet még meccse a 2009-es bajnokságban a miskolciaknak, körülbelül egy hónap múlva... Tehát további négy hétig van okuk - a nyári szünet és a már 2010-re való őszi felkészülés megkezdése előtt - a steelerseseknek, hogy folytassák a heti három edzés gyakorlatát, de néhányan közülük nem csak a Szentpéteri kapui pálya körül futkosnak hétfő-szerda-péntek ritmusban, de, ráadásul hétvégén, fel a Kékes-tetőre is.

Legalábbis ami a hagyományos gyöngyösi-mátrafüredi központú csúcsfutás első szakaszát illeti. A Miskolc Steelers ugyanis felkérést kapott, hogy a múlt szombaton lezajlott, népes sportrendezvényen bemutatót tartson saját sportágáról, a hazai amerikaifutball-szövetség képviselőjeként, s féltucat fős kontingense mintegy megnyissa magát a futóversenyt, amelyen az acélosok - teljes felszerelésben - a másfél ezer nevezőt számláló rajtnál az első sorból indultak neki a távnak. (Hogy aztán a jelképes néhány száz méter után természetesen kiálljanak.)
Steelers-játékosok és pompomlányok indították a tizenkettedik alkalommal megrendezett Kékes-csúcsfutás másfél ezres mezőnyét Steelers-játékosok és pompomlányok indították a tizenkettedik alkalommal megrendezett Kékes-csúcsfutás másfél ezres mezőnyét

(További képsorozatok a Galériában, itt és itt. Utóbbi széria „főhősnője” egy Angyalka nevű kislány, akinek figyelmét előbb a tojáslabda ragadta meg, majd a pompomok szereztek neki örömet; sírás lett a vége, mikor édesanyja végül „elszakította” újdonatúj szenvedélyétől...)

Ennyiben járt tehát „csúcsközelben” - már ami hazánk legmagasabb hegyét illeti - a Steelers ebben a vártnál kevésbé idényben, hiszen a bajnoki szereplés önmagában inkább kudarc volt, mint elfogadható eredmény; adódhat azonban még esély a javításra. Ha a helyezésen nem is, de a közönség szimpátiáját visszanyerheti a gárda, helyreállítva saját önbecsülését. Lehet ugyanis még mérkőzése az Acélcsapatnak, a pontvadászat igazán nem egyszerű lebonyolítási rendjének köszönhetően. Amely ráadásul valódi sanszot kínál arra, hogy győzelemmel záruljon 2009 tavasza a miskolciak számára. A várható ellenfél ugyanis a harmadosztályból érkezhet, s onnan sem a legjobb, hanem csak a második. Az ottani döntő nyertese mellett - amely csapat feljebb kezdhet jövőre - a vesztes sem kell hogy logó orral menjen haza: joga lesz, hogy úgynevezett wild card meccs keretében kihívja a másodosztály megfelelő helyén végzett csapatát; ez pedig a Miskolc Steelers.
Az erőviszonyokat elemezve Újbuda Rebels - Budapest Titans 2 finálé kínálja magát (a Jászberény és a Wolves 2 szólhat még ebbe bele), előbbi valószínűsíthetőbb győzelmével. Ilymódon könnyen előfordulhat, hogy valamikor július második hetében „Titans” aláírású meghívót kézbesít majd a posta Miskolcra.

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs