Megvan a menetrend idén őszre, készülnek a fiúk

Nem indul az Acélcsapat ebben a szezonban a HFL-ben, jelentették be nemrég, ám azóta kiderült: egyáltalán nem is írja ki a sportági szövetség 2020-ra a Hungarian Football League küzdelemsorozatát. A pandémia, a karanténhelyzet sok hazai klubot olyan helyzetbe sodort, ami nyomán nem tudták vállalni a magasabb költségeket, az erőltetett menetet az évből hátralévő időszakra. HFL tehát nem lesz, de több extraligás csapat is megmutatja magát az alsóbb kategóriákban - így a Miskolc Steelers is, amely a Divízió 1-ben, illetve a Divízió 2-ben indít csapatot, méghozzá a Miskolc Renegadesszel közösen.

Borulni fognak idén az erőviszonyok - írja a várható helyzetről a MAFSZ honlapja. A mafsz.org-on már megtekinthető az osztálybesorolás, ami szerint a Steelers / Renegades közös gárda (előbbi nevén) csoportellenfelei a Keleti csoportban a Budapest Cowbells, a DEAC Gladiators és a Nyíregyháza Tigers lesznek, míg a Nyugati csoportba a Budapest Wolves, Dak Acél Gorillaz, Győr Sharks, NBA Crushers négyes került. A sorsolás jóvoltából pedig az Acélosok őszi menetrendje úgy alakul, hogy a Cowbellsszel kezdenek hazai pályán, majd a Nyírségben folytatják, a hajdúságiakat fogadják, végül a Kisalföldre utaznak. A dátumok még nem ismertek. Ahogy az sem végleges még, a miskolci bajnokikat hol láthatják a nézők.

A miskolci keret másik fele (persze, átfedésekkel) a Div2-re készül, ilymódon a Steelers / Renegades közös gárda a másodosztályban a Budapest Eagles, az Eger Heroes, a Jászberény Wolverines elleni derbikkel kell hogy számoljon a következő két-három hónapra. (Az első két találkozó "itthon" lesz, ami ez esetben a szirmabesenyői Renegades-pályát jelentheti, a másik kettő idegenben.) Mindez táblázati formában kattintás után megtekinthető.

A vegyes miskolci csapat immár két hete folytatja a nyári felkészülését, heti két, illetve három edzéssel. Keddenként Szirmabesenyőben (a focipályán) zajlik a tréning a két klub összefogásával, csütörtökönként a Steelers rendőriskolai centrumában a Szentpéteri kapuban, egyaránt 18 órai kezdettel. (És várhatóan lesznek szombati alkalmak is a gyakorlásra.)Div1:


Div2:

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs