Augusztus végén start? De ott lesz-e az Acélcsapat?

Hónapok óta zajló egyeztetések, számolgatások nyomán most úgy fest: lesz amerikaifoci-bajnokság idén, elindulhatnak a bajnokságok még a nyár vége előtt. A Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöksége a napokban úgy határozott, megtartják a HFL, valamint a Divízió 1 és Divízió 2 küzdelemsorozatát. A kiírások nem jelentek még meg, a következő hetekben derül ki, mely csapatok, hány nevező vállalja ebben a megnehezült helyzetben, megváltozott menetrenddel a kihívást. Elképzelhető, hogy így vagy úgy, de össze kell vonni a hagyományos osztályokat. (A teljes összevonás, és egyfajta kupa-jellegű lebonyolítás is szóba került a tervezés során, de ezt elvetették.) Ha lesz elég induló, a bajnoki szezon kezdete augusztus 20. utánra eshet.

A Hungarian Football League elvileg hat csapattal zajlott volna 2020-ban, azaz a mögöttünk hagyott tavaszon, de mint ismert, a koronavírus-járvány mindent felülírt, a veszélyhelyzet folytán minden sporteseményt leállítottak, illetve elhalasztottak március eleje óta. A magyar amerikaifoci-bajnokságok sem indulhattak be. Az eredeti nevezők közül már biztos, hogy a külföldi reprezentáns, a Kiyv Capitals visszalép. A megmaradó öt közül sem tudni, hogy az érthető anyagi és egyéb problémák folytán mely klubok lesznek kénytelenek nemet mondani a folytatásra. Ezek egyike lehet a Miskolc Steelers is, 2016 bajnoka, 2017 és 2018 ezüstérmese.

Mint a „Hogyan tovább, Miskolc Steelers?” című cikkében a Minap újság weboldala írja, az anyagi gondokkal küzdő borsodi csapatnál július közepéig biztosan nem végeznek edzéseket. Hogy indulnak-e a HFL-ben a következő szezonban, az pedig nagyban függ a támogatások alakulásától.

Pedig biztatóan indult az év az Acélosoknál: a járvány kitörése előtt komoly fizikai felkészítést végeztek Egri Attila erőnléti edző vezetésével. A külföldi játékosokkal és a Miskolc Renegades tagjaival kiegészülve készültek az újabb szezonra – mondta el Aggod Péter szakosztályvezető. - A koronavírus-járvány azonban – náluk is – mindent keresztülhúzott. Azonnal jeleztük a szövetség felé, hogy visszalépünk a bajnokságtól, illetve az edzéseket is beszüntettük. Nem szerettük volna, hogy bárkinek baja essen. A járvány ideje alatt a srácok otthoni erősítést végeztek.
Az új határidő ismeretében is kivárnak egyelőre az Acélosok.
– Nagyon óvatosak vagyunk, megvárjuk, hogy a járvány lecsengjen, illetve kifejlesszék az ellenszert. Anyagilag is megterhelte a járvány a klubot, mivel az éves költségvetésünk jó része elment arra, hogy azonnali intézkedések keretében az amerikai szakvezetőnek és külföldi játékosainknak mihamarabb haza kellett mennie családjához – tette hozzá Aggod Péter. (Mint emlékezetes, szintén a stabilitást gyengítette, hogy éppen egy évvel ezelőtt az egyesület elvesztette egyik oszlopát, alapító-alelnökét, Nádi Gyulát - a szerk.) Elmondása szerint egyelőre nincs döntés a hogyan továbbról. Edzéseket július közepéig biztosan nem végeznek, a 2020-as HFL-ben való indulás feltétele pedig az anyagi helyzet lesz. – Ha meglesz rá a támogatás, akkor remélhetőleg el tudunk indulni. Ha nem, akkor újratervezzük a csapatot.

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs