2019-ben is "keverni kell a kártyákat"

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott kedden a Miskolc Steelers. Elhangzott: egységes, egyensúlyban lévő, ugyanakkor a helyzethez alkalmazkodó, kiszámíthatatlan ellenfél akar lenni az Acélcsapat a 2019-es Maker's Mark HFL-szezonban (azaz a magyar amerikaifutball-bajnokság elitligájában), amely e hétvégén indul.

Elsőként a negyedik éve Miskolcon játszó, harmadik szezonban vezetőedző Meechie, azaz Eaton Demetrius Lamar beszélt. Arról, hogy "az egyetemen a negyedik a végzős év (az USA-ban - a szerk.), akkor szokták megnyomni a fiúk". Ugyanakkor a kötelező óvatosság jegyében hozzá is tette: kompetitív sportról lévén szó, "semmi sem biztos". Bármikor közbejöhet sérülés, vagy számunkra kedvezőtlen bírói döntés - fogalmazott.
A tréner mellett máris szót kapott a legfrissebb újonc, a varsói születésű, de fiatal kora dacára már négy ország bajnokságában - legutóbb Finnországban - megfordult elkapó, Andy Misiuro. Mint mondta, tegnap a hét első napján érkezett a borsodi megyeszékhelyre, érzékeli, hogy jó csapatba került, s bár az elmúlt évekbeli remek WR-elődeit saját szemével nem láthatta, mindent megtesz, hogy az örökükbe lépjen.

Ismét Meechie-hez érkezett kérdés ezután: milyen játékmódra számíthatnak a Steelers-drukkerek, amelyek a 2016-17-18-as szezonokban láthattak "verhetetlennek" tűnő csapatot éppúgy, mint az esélytelenségét győzelemre váltó gárdát; pass-heavy offense-t egyszer, csupa futást másszor. A vezetőedző úgy reagált, van egy alap-elképzelése, melyik riválissal szemben mi vezethet eredményre - a ez változhat, és változnia is kell, mert sok múlik a személyeken, az éppen előrelépő játékosokon, ki játszhat adott meccsen és milyen az ellenfél. "Keverni kell a kártyákat."

Andre Whyte következett, az előző bajnokság felülmúlhatatlan futókirálya, aki ugyebár 2018-ban közel 1100 yarddal zárt (kilenc mérkőzésen). Mint kiderült, immár egyre jobban bevonják őt a támadósor felkészítésének munkájába is. A maga részéről legfontosabb edzői elvnek az egyensúly megteremtését tartja. És "kitölteni az előző idényből maradt réseket". Sok játékosnak sikerült erre a tavaszra új pozíciót találniuk - árulta el, majd kérdésre válaszul elmondta, nem váratlan, ha a következő hónapokban rendre célponttá válik majd a rivális defense-ek szemében, erre természetesen felkészült.

Ukrán csapat is szerepel az aktuális esztendőben a HFL küzdelemsorozatában: a kijevi Kyiv Capitals. A miskolciak számára nem lesz ismeretlen a várható játékstílusuk, mentalitásuk, hiszen ahogy a vezetőedző utalt rá, itt is évek óta szerepelnek ukrán idegenlégiósok, akik révén ismerős lehet a hazájukra jellemző mentalitás. "Kemény játék". És mint Meechie előrevetítette, már a másik nagy ellenfél, a Budapest Wolvesszal szembeni párharc is látványos mérkőzést ígér, a múltbeli tapasztalatok alapján. Mint ismeretes, a fővárosi Farkasokkal épp most vasárnap, a nyitófordulóban küzd meg az Acélcsapat (Székesfehérváron, április 7-én, déli 12 órai kezdéssel). "Ők is építgették az elmúlt években a csapatukat, ahogy mi is a miénket. És ahogy fejlődik általában is a magyarországi amerikaifoci, akár belátható időn belül az első profi bajnoksággá válthat Európában."

A legfontosabbat tehát ismételjük meg: Farkasok - Acélcsapat derbivel indul a felek számára a Hungarian Football League 2019-es sorozata (hivatalos nevén a Maker's Mark HFL).
Budapest Wolves - Miskolc Steelers, április 7., 12 óra
Székesfehérvár, First Field, Takarodó út 3.
A meccset élőben közvetíti a DigiSport televízió.
A további ellenfelek: a Budapest Cowbells, a Fehérvár Enthroners, a Győr Sharks, és a már említett Kyiv Capitals lesznek. A Steelers menetrendje a honlap jobb oldali sávjában megtekinthető (vagy itt). A teljes naptár pedig a sportági szakszövetség honlapján.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón: Andy Misiuro WR, Andre Whyte RB, Eaton Demetrius Lamar LB/head coach, Károly Máté OL

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs