Az ezüstérmek száma idén is nőtt eggyel

"Lehet, hogy a szezon legjobb meccsét láttuk, és lehet, hogy az elmúlt öt év top5 meccsét láttuk! Kiélezett meccs volt, nagyon szép jelenetekkel. Ebben a meccsben minden benne volt! Mindenféle turnover - egyedül safety nem. Fumble, interception, picksix, volt futott TD, passzolt TD, egy csomó trükkös játék, onside kick - minden, amiért ezt a játékot imádjuk" - így jellemezték a múlt szombaton történeket az Overtime című műsorban. A DigiSport tévé és a Fűzővel kifelé! weboldal riporterei a hétvégén magunk mögött hagyott HFL-döntő tanulságairól készítettek podcastet. Mivel a finálé egyik azóta is sokat méltatott szereplője a Miskolc Steelers volt, a klub weboldalán is van mit összefoglalni a 2018-as szezonzáróról.


Zsinórban harmadszor jutott el az utolsó csatáig a magyar amerikaifutball-bajnokság elitligájában az Acélcsapat s játszhatott az elsőségért. S mint a korábbi két alkalommal, tette ezt úgy, hogy mindvégig volt esélye a győzelemre, vezetett a mérkőzésen és csak az utolsó percek adok-kapokjában dőlt el, éppen kinek jut az arany és kinek az ezüst. Most, tavaly után másodszor, a kevésbé fényes érem lett az acélosok teljesítményének jutalma. A Budapest Wolves, amely szezon közben Felsőzsolcán még vereséget szenvedett a borsodi gárdától, most visszavágott és elhódította a Hungarian Bowl kupáját. De ez megint csak hajszálon múlt - a Steelersnek az utolsó fél percben is megvolt a sansza, minimális hátrányban támadhatott a fordításért és győzelemért... a szerencse pedig ezúttal nem állt a miskolciak mellé. (Ellenkezőleg, mint tette azt 2016-ban.)

Az alábbiakban a találkozóról az egyesület, illetve az esemény Facebook-oldalán élőben adott szöveges közvetítés révén adunk áttekintést, Kozma István (Észak-Magyarország/Borsod Online) fotóival illusztrálva. Az olvasás után akár a teljes mérkőzés is megtekinthető, a digis felvétel oldalunkon közzétett videója révén.

HFL magyar amerikaifutball-bajnokság, döntő:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-30 (14-7, 7-7, 6-7, 7-9)
Újpest, Szusza Ferenc stadion
Miskolci pontszerzők: Jónás Máté TD (interception return), 1 mezőnygól és 3 extrapont-rúgás, Andre Whyte 3 TD (2 futott, illetve 1 elkapott, Vasyl Jordan passzából).





1. negyed:
A Wolves kezdte a meccset, az első drive a félpályán elakadt volna, de trükkös játékkal túllépnek a negyedik kísérleten. A drive touchdownnal ér véget egy belső futás révén. Wolves-Steelers 7-0
A második drive, és máris 14-0... A Steelers ellentámadása ugyanis interceptionnel zárul, még a saját térfélen: Jordan passzát Uribe elejti, a labda Lewis kezébe pattan, aki könnyedén visszahordja, TD.
Miskolci fumble a Farkasok end zone-ja előtt egy yarddal! Újabb turnover... De a gólvonal mögül passzolni kényszerülő Bencsics Márk átadása is rossz: Jónás Máté füleli le, hogy vissza is hordja touchdownra. Majd ugyanő az extrát is berúgja, 14-7
Az első negyed 14-7-es állásnál ér véget. A Farkasok maradnak támadásban, de két büntetés jelentősen visszaszorította őket...


2. negyed:
Zsinórban négy támadóhiba viszi hátrébb és hátrébb a pestieket. A negyediket már nem is kéri a vendégcsapat. Negyedikre puntol a Wolves.
8 yardról indul az attak.
De hiába tör előre majdnem félpályáig a Steelers-offense, Vasyl Jordan hibája újabb INT-et eredményez. A Wolves pedig gyorsan büntet, passzolt touchdownnal. 21-7


A miskolci offense sem marad pont nélkül az első félidőben! És a "gólkirály" Whyte sem: lassú, változatos drive zárásaként tör be a gólterületre, 3-4 védőt lerázva, TD, és 21-14 másfél perccel a szünet előtt.
És onside kick! Amit megszerez a rúgó csapat, a Miskolc! Újra támadhat, és... nem sikerül pontra váltani a megszerzett lehetőséget, punt negyedikre.
Így ér véget a játékrész. Wolves-Steelers 21-14


3. negyed:
Steelers-drive nyitja a második félidőt. Whyte egyszer kiszabadul, és csak 4 yardnál tudják megállítani. Következő nekifutásra már sikerül az end zone-ba brusztolnia magát, TD, 21-21
A wolvesos kickoff-visszahordásnál majdnem megszerzi fumble révén a labdát a vendégcsapat, de már lent volt a returner, marad a támadás joga a pestieknél.
Lenner futásaival biztosan jönnek előre a Farkasok. 1st and goal... És bár Bencsics mély passzát Jónás bravúrosan leüti, a következő screen pass ellen már nincs eszköze a piros-ezüstös defense-nek. TD, de az extrát blokkolják, 27-21.


4. negyed:
Jordan 30 yardos irányítófutásával, majd Uribe elkapás utáni yardjaival red zone-ban az Acélcsapat. De negyedikre se sikerül közelebb jutni... Marad a mezőnygól és a szépítés, 27-24
A védelmében bízott a Miskolc - és bejött. Puntra kényszerítik a Farkasokat.
Trükkös játék! Whyte passza a félvonalnál egyedül álló Ushenkónak, aki megbotlik, ezért nem tudja elérni a gólvonalat, beérik. Red zone-közelben a Steelers. És Whyte most nem passzol, hanem elkapja Jordan passzát! Jónás extrája rossz, de a TD az TD, 27-30, előny itt!


Három perccel a vége előtt videózni kell a bíróknak, megvolt-e a Wolves passzolt touchdownja, sikerült-e benyújtani a labdát... És igent ítélnek. (Megváltoztatva a korábbi nemet.) 33-30
25-ről indulhat az utolsó attak. Whyte 5 yardos futása. Whyte 3 yardos elkapása. Uribe elkapása, 1st down. Másfél perc, négy pont hátrány.
Uribe elkapása. 21 yard hátra.
Ushenko elkapása. 12 yard.
És amikor Jordan estében elengedett passza felperdül és Wolves-játékos kezében landol, eldől, hogy a Budapest Wolves nyeri a 2018-as HFL-döntőt a Miskolc Steelers ellen.



A digisport.hu összefoglalója
A Steelers-szurkolók büszkék a csapatukra
Fotógaléria a sportági szakszövetség FB-oldalán
Nagylátószög: amerikaifoci-ünnep


mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs