Miskolci erődemonsráció lett a rangadóból...

Kemény derbire számított a hazai amerikafocis közvélemény, de végül a Tigrisek nem igazolták idei hírüket - az Acélcsapat viszont bejelentkezett immár nem csak a döntős szereplésre, de a HFL-es Power Ranking első helyére is.
Pedig mindkét gárda azonos mérleggel, a bajnokság elitligájának felső felében állt, egyaránt négy győzelemmel és egy vereséggel; ugyanakkor meccshátrányban a riválisokkal szemben, tekintve hogy nyitófordulóbeli találkozójukat el kellett halasztani áprilisban. Éppen mostanra, azaz június második hétvégéjére. A pótlás messze a hazaiaknak sikerült jobban, öt touchdownt szerezve diadalmasodtak a vendégalakulat felett, annak egyetlen pontszertést sem engedve. Andre Whyte megint vezére volt az offense-nek, míg Deante Battle a defense-nek, amelyben többen is észrevétették magukat, ketten például touchdown-szerzéssel is. Érdekesség, hogy míg az első félidőben a támadók, úgy a másodikban a védők feleltek a hatpontosokért miskolci oldalon (3+2 elosztásban).

HFL, magyar amerikaifutball-bajnokság, hatodik mérkőzés (az első fordulóból mostanra halasztva), Felsőzsolca:
Miskolc Steelers - Nyíregyháza Tigers 35-0 (7-0, 14-0, 7-0, 7-0)
Miskolc pontszerzők: Andre Whyte 2 TD (futott), Mauritio Uribe TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Yevhen Rakhimov TD (fumble recovery), Jónás Máté TD (interception return) és 5 extrapont-rúgás.

Tudósítás a mérkőzés Facebook-oldalának élő szöveges közvetítése nyomán a kattintás után.1. negyed:
Hosszú az első drive, Andre Whyte es Pavlo Lesiv futásai viszik előre, végül előbbi a jobb sarokba fut a labdával, TD és 7-0.
A Nyíregyháza drive-ja a félpályáig jut csak, a punt viszont a miskolci gólvonalig. Ez sem okoz azonban gondot a vendéglátóknak, a látszólag szorult helyzetből magabiztosan verekszik ki magukat. Például a Steelers-irányító Vasyl Jordan előtt valóságos folyosó nyílik, amikor egész a Tigrisek térfeléig fut fel.

2. negyed:
És ez még mindig csak a mérkőzés harmadik támadósorozata, ami a következő játékrészben folytadik: Whyte kiismerhetetlenül cselez, a red zone-ig viszi előre a csapatát. Passz indul a 17-es elkapónak, Uribe pedig lerázza a CB-t, TD-elkapás a jobb sarokban, 14-0. Jónás Máté ezúttal sem hibázza el a plusz egy pontot.
A vendégek eddigi két drive-ja rendre elakadt - most, harmadik nekifutásra, negyedikre is nekimennek a végén... nem sikerül nekik.
Az ellentámadásból W középen tör át, a TD-t némi videózást követően megadják a bírók, 21-0.

3. negyed:
Érdekesen indul a játék a szünet után: a Miskolc Steelers a DigiSport tévé kamerái előtt kockázatos lépésre szánja el magát, és bejön. Az onside kicket Deante Battle megszerzi és marad a labda a vendéglátóknál, tehát ők támadhatnak a második félidő nyitányaként is. Más kérdés, hogy a drive interceptionnel zárul. Ekkor még az sem sejthető, hogy Vasyl Jordanék nem szeretnek több hatpontost ma, és az sem, hogy ennek ellenére még 14 ponttal fog nőni a Steelers előnye.
A Tigerssé ismét negyedik és outtal szállnak ki... Marad tehát a 21-0-ás állás. Az Acélcsapat támadhat újra. A saját red zone-tól puntolnak végül (Vasyl Jordan a punter) egész a másik gólvonalig.
A Tigers ellentámadását Rakhimovék úgy állítják meg a vendégek end zone-jában (Battle ütközi le a nyíregyházi csere-puntert), hogy a megszerzett labda révén nem csak safetyt, de TD-t ér el a defense, nevezetesen az ukrán defensive lineman: 28-0.
Újabb nyiregyházi punt a negyed végére.

4. negyed:
Innen már csak Jónás Máté interceptionjét érdemes említeni, amivel végképp lezárta a derbit: a megszerzett labdát (ekkor a Tigriseknél az irányító poszton is csere játszott) vissza is hordja, TD, 35-0, és életbe lép a mercy rule (futóóra). A negyedik negyedből két perc van hátra, aminek leteltével megvalósul a 2018-as HFL-szezon egyik nagy váratlan eredménye: hogy az Acélcsapat ilyen nagy arányban múlja felül kelet-magyarországi riválisát.

A Fűzővel kifelé! riportja a mérkőzésről: Lenullázta a Steelers a Tigerst a keleti rangadón
A meccs teljes videófelvétele megtekinthető itt a DigiSport tévé közvetítése nyomán:


mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs