Szombattól a junioroké a pálya

Rajtol a juniorszezon. Egy év múltán láthatjuk újra a Steelers utánpótlását vitézkedni, és több két hónap elteltével mehetnek ki az amerikaifoci miskolci kedvelői hazai mérkőzésre.
A 2017. őszi U19-es kiírásban az első forduló Steelers - Gladiators derbit hoz, amelynek a hazaiak edzőközpontja, a Szentpéteri kapui rendőriskolai pálya ad otthont (Szentpéteri kapu 78.). Emellett a nyolccsapatos küzdelemsorozatban még három találkozót rendeznek ezen a hétvégén: Tigers - Wanderers, Sharks - Gorillaz és Enthroners - Wolves párosításban.

Ami a legutóbb említett riválist illeti, a sportági szakszövetség beharangozó írása is a fővárosiakat emeli ki: "Tovább tart a Wolves-uralom az U19-ben?" címmel. Ebben a cikkben megszólaltatták a többi tréner között a miskolciak edzőjét, Varga Zoltánt is:
- Nálunk nagyon sokat változott a keret, hiszen voltak, akik kiöregedtek. De egyes srácoknak a HFL-tapasztalat nagyon sokat segített a fejlődésben. Szabó Martin lehet talán az egyik veszteségünk, mivel ő már nem képviselheti ezt a korosztályt, de van egy új srác, aki a helyébe lépett és egész tehetséges, lelkes és szinte minden edzésen ott van! Kiemelném Jónás Mátét is, akire nagy szerep hárul majd az egész szezonban. Szerencsére kedvező a sorsolásunk, mert az összes pesti csapatot elkerültük, így a minimumcél a rájátszásba jutás, ahol pedig már bármi megtörténhet.

Az aktuális ellenfél részéről Szűcs Botond vezetőedző nyilatkozott:
- Az ajaki edzőtáborunk nagyon jól sikerült, 35 juniorunk vett részt rajta, akik nem egyedül edzettek, hiszen a felnőttek és a válogatott kerettagok is sokat segítettek. Úgy gondolom, ez alatt a három-négy nap alatt nagyon sokat tudtunk előrelépni. Mindegyik fiatalunk sportmúlttal érkezett hozzánk, ami úgy gondolom, sokat erősít a csapatunkon. Nemcsak Debrecenben, de a többi Hajdú-bihari településen is egyre nagyobb híre van a Gladiatorsnak. Eddig Hajdúszoboszlóról érkezett hozzánk játékos, de csatlakoztak hozzánk, Hajdúböszörményből, Balmazújvárosból és Bagamérból is. U19-ben szeretnénk minimum a rájátszásba jutni. Minden csapatnál nehéz felmérni az erőviszonyokat, mert nagy szokott lenni a fluktuáció. U17-ben egyértelműen a címvédés a célunk, idén már nem 9, hanem 24 játékossal vágunk neki a serdülő bajnokságnak, így erősebbek lettünk.

Mint emlékezetes, a Miskolc Steelersnek a finálé tavaly is megvolt, de korábban is összejött már az elődöntő, tehát a HFL-ben évek óta elit szinten teljesítő felnőtt együttes mellett a fiatalabbak csapata is jóideje az esélyesek közé tartozik.
Tehát a mini-Acélok nyitómeccse szeptember 9-én, szombaton délután 2 órai kezdettel, a Szentpéteri kapuban, a Gladiators ellen.
A 19 éven aluliak magyar bajnoki szezonjának teljes menetrendje itt megtekinthető.

Miskolc Steelers - Gladiators
Időpont: szeptember 9. (szombat), 14.00
Helyszín: Rendészeti Szakgimnázium (Miskolc, Szentpéteri kapu 78.)

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs