Öt győzelemmel a Steelersé az alapszakasz!

Ettől a pillanattól elmondható: ha bajnok lesz az Acélcsapat, száz százalékos teljesítménnyel lesz az! Az alapszakaszban nem talált legyőzőre a borsodi gárda, és már "csak" két újabb diadalra lesz szükség a címvédéshez...
Jellemző az idény eddigi miskolci teljesítményére, hogy a rájátszás megkezdése előtt második helyre befutó Eger Heroes egy verességgel szorult le a táblázat tetejéről: a Steelerstől szenvedte el azt, hazai pályáján. A most szombati rangadót előzetesen is nagy meccsnek várták a hozzáértők, s mint a sportági hírportál fogalmaz beszámolójában,
"az idei év, de talán a HFL történetének legszórakoztatóbb és látványosabb félideje"
zajlott a kezdő sípszót követően. A Miskolc, mint már több alkalommal is a szezonban, egy igen jól elkapott rövidebb szakasz révén komoly előnyt szerzett - majd, betudhatóan a Hősök szívósságának és kreativitásának, kis híján elherdálta azt. A vége meglett, s talán túlzás nélkül mondható: megérdemelt az ötödik siker is, az elsőség és a hazai pálya előnye a playoffban.
De nézzük sorra; a történéseket most is az élő szöveges Facebook-oldali közvetítés révén idézzük fel.
 

1. negyed:
Kezdésnek gyors TD-váltás. Troy Rice elkapását (hazánkban játszva ez lett a 49. TD-je az amerikai receivernek) egy félpályáról, option playből induló nagy futással egalizálta az Eger. 7-7
Gyors előnyszerzés, gyors egyenlítés! Mármint újra. Megint passzolt TD miskolci részről (Anton Usenkóé az elkapás), erre a másik oldalon irányítófutásból jön a válasz. 14-14


2. negyed:
Két hosszú passz Troy Rice felé... Ha az első nem touchdown, akkor a második az! (És ezzel megvan a félszáz Troynak.) Mivel az extrapont (rossz snap után Vasyl Jordan futó-próbálkozását megállítják) nem jó, 14-20 az állás.

Az első pontatlan drive... az Egeré. Usenko szerez interceptiont. Aztan Jordan passzából Benson TD-t. 14-27.
Majd ismét Benson. A yards-after-catch legalább 35! Kicselezi a védőket és a célzónáig nyargal. TD, 14-34




Ám nem adják fel a Hősök, nem olyanok. Kickoffból egri visszahordás touchdownig. Ez egy egész pontosan 100 yardos akcióra sikeredett! 21-34

A kickoffot elvétik a miskolciak, az Eger újból támadhat, igen közelről és nem hibázza el: 28-34. Ezzel az állás mehetnek szünetre a felek. A legutolsó három touchdown talán kevesebb mint 3 perc alatt született.
A félidő utolsó másodperceiben egyébként, büntetések miatt hátrébb szorulva, egy rekordot ígérő 58 yardos távolságról kísérletezett mezőnygóllal a vendégcsapat, és Sviatkó Gábor a távolságot le is győzte - viszont kicsivel a póznákon kívül szállt el a tojáslabda.


3. negyed:
A második félidő kezdetén szisztematikusan tör előre a Heroes, megállíthatatlanul - mígnem labdacipelőjük fumble-t vét. Szabó Martin megszerzi!
Ekkor jött a meccs legfelkavaróbb momentuma: a játékvezetők lefújták Kali Rashaad szerelését, majd kiállították az egri safetyt! Sem a hazaiak, sem a vendégcsapat nem látta ugyanazt, mint a bírók: nevezetesen hogy a játékos szándékos durvasággal (targeting, helmet-to-helmet) támadta volna ellenfelét...




De folytatódott a derbi, és növelte előnyét a Steelers. Jordan irányítófutásával TD (az extrát most Jónás Máté mellélövi), 28-40. A magyar válogatott QB elképesztő agilitással, két védőt kicselezve-lerázva tört át a hazai defense-en.
Az Eger pillanatokon belül a miskolci end zone-nál terem, de a védekezésnek és szabálytalanságoknak betudhatóan negyedikre sem érnek célt.


4. negyed:
Az utolsó szakasz felén túl ismét Usenko véteti észre magát, ezúttal védőként. Egy pazar egri passzjaték után backtársával együtt fumble-t okoz, majd begyűjti a labdát.
Az ellentámadás máris a hazaiak gólvonalánál. Bensont csak pass interference-szel tudják meggátolni... illetve nem, a bírók fordítva látták.
Helyette egy futás Boguslavskytól. Ezután több szabálytalanság veti vissza a miskolci drive-ot, végül távoli mezőnygólra futja - Sviatkó Gábornak ezúttal sem sikerül. Marad a 28-40, és két perc az órán.


Erre válaszul, hipp-hopp, egri TD. A miskolci defense tehetetlennek bizonyult. Igaz, az extrarúgást sikerül blokkolni! Már "csak" 34-40.
Az Eger mindent megpróbál, de az onside kick a Steelersé. Utolsó perc.
Térdeléssel vége, győzelem!

Egészen elképesztő a meccsvégi statisztika, összességében, de ha csak miskolci oldalról nézzük, akkor is. Az MVP címet a találkozót élőben közvetítő tévések Anton Usenkónak ítélték, joggal, hiszen a játékos mindkét szekcióban feltűnt és eredményeket ért el: szerzett touchdownt (elkapóként) és interceptiont (cornerbackként), szintén védőként összeszedett egy fumble-t is. Mint receiver egyébként: 7 lekapásból 105 yard.


No de a többiek! Vasyl Jordan irányítóteljesíménye: 416 yard, 5 passzolt TD és egy futott (amúgy 8 futás, 71 yard).
Vagy nézzük a két-két TD-t elérő WR-eket. A.J. Benson 8 elkapásból 169 yardot hozott össze, míg Troy Rice (aki sérülés miatt alig több mint másfél negyedet volt csak a pályán) 60 yarddal zárt, a két hatpontos mellett. Roman Boguslavsky running back poszton tette hozzá a magáét a nagy egészhez: 18 futás, 117 yard. És természetesen ott állt (futott, küzdött, harcolt) mellettük és mögöttük az Acélcsapat egésze.



Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40 (14-14, 14-20, 0-6, 6-0)
HFL 2017, 5. forduló, Eger-Felsőtárkány, 200 néző
Miskolci pontszerzők: Troy Rice 2 TD 8elkapott, Vasyl Jordan passzából), Anton Usenko TD (elkapott, Vasyl jordan passzából), A.J. Benson 2 TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Vasyl Jordan TD (irányítófutás), Jónás Máté 4 extrapont-rúgás.
További egyéni teljesítmények: Szabó Martin fumble recovery, interception, onside kick recovery, Anton Usenko forced fumble and recovery és interception, Krajnyák Patrik sack, Szabó Dávid blocked extra pont kick.

Három hét múlva, június 24-én következhet a rájátszás, az elődöntő, ahol már a június 8-án esedékes (helyszín: Budapest, MTK-stadion) HFL-döntőbe jutás a tét. A Miskolc Steelers a felsőzsolcai pályán fogadja majd ellenfelét, akinek kiléte csak a mostani ünnepi hétvége további meccsein válik ismertté...



A miénk mellé idelinkeljük a két másik leggyorsabb netes beszámoló elérhetőségét.
A már idézett Fűzővel kifelé! portál így írt a látottakról: Az év meccsét játszotta a Steelers és a Heroes az első kiemelésért.
Míg az Endzone-hu a Fantasztikus támadófutballjával a címvédő Miskolc az első kiemelt címen ismerteti a szombaton délután történteket.








És végül megtekinthető az alapszakaszi zárómeccs teljes tévéfelvétele:



mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs