A rájátszás mellett a hazai pálya előnye is megvan

Folytatta nagy menetelését az Acélcsapat ezen a szombaton is. A bajnoki címvédő szeretné nyomatékosítani, hogy a klubvezetés részéről a szezoneleji fogadkozás, miszerint cél a címvédés, megalapozott volt. Immár egyértelműen a legnagyobb esélyesként számolnak a borsodiakkal a hazai amerikaifoci-társadalomban a 2017-es HFL-elsőség tekintetében.
A negyedik fordulóban az egy évtizeddel ezelőtt kétszer is Divízió I-es aranyérmet szerzett Sharks volt az ellenfél, és a vidéki csúcsfutball első reprezentánsa a jelenlegi topcsapatnak is megnehezítette a dolgát. A kék-fehérek a vezetést is megszerezték, bár a szünetre már fordítani tudott a vendéglátó együttes. A továbbiakban a piros-kék színeket viselő fél megerősítette vezetését, amit a meccsvégi szépítéssel sem tudott kompenzálni a rivális.

Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13 (0-7, 14-0, 0-0, 7-6)
Felsőzsolca, városi sportpálya
Miskolci pontszerzők: Troy Rice 2 TD (mindkettő elkapott, Vasyl Jordan passzából), Eaton Demetrius Lamar TD (futott), Jónás Máté 3 extrapont-rúgás.
További egyéni teljesítmények védőoldalról: Szabó Dávid fumble recovery, Jónás Máté interception.

A felsőzsolcai derbi történéseit (amely az első az idényben, amelyről nem készült professzionális tévéfelvétel, a megelőzőekhez képest tehát ezt most nincs mód visszanézni-újraélvezni videóról) a Facebook-esemény oldalán élőben közölt szöveges közvetítés megidézésével mutatjuk be az alábbiakban.1. negyed:
Ragyogó időben, 3 órakor elkezdődött a derbi. A nyitó drive a hazaiaké. Hamar félpályán a Steelers-offense... ám fumble-lal zárta támadását a Miskolc... A győri attak se jut messzire, gyatra punt a vége.
Az újabb hazai akció interceptionnel akad el, Jordan QB túldobja az elkapóját. Az INT-visszahordást remek irányítófutás követi a Cápák részéről, a screen passzok aztán nem sikerülnek. Field goal lesz a vége?
Nem, negyedik kísérlet. És sikeres passz! 5 yardnál vége az első negyednek, 0-0.

2. negyed:
Arthur Brown TD-t fut, vezet a Győr. 0-7.
A Steelers ellentámadásánál hatékonyan védekezik a Győr, úgyhogy többször merész irányítófutás hozza csak meg a first downt.
A játékrész felénél a rivális térfelén a Miskolc. Sőt, egy Rice-elkapással a goal line előtt! Usenko révén pedig már az end zone határán a támadás.
Időkérés. Majd a szokásos recept: 1 yardról Meechie Lamar jatékos-edző begyötri a labdát, TD. 7-7.


Szinte saját gólvonalától kényszerül puntolni a Sharks, a jó rúgással azonban Troy Rice keresztülcikázik az ellenfél speciak teamjén... touchdown azért nincs, mert block in the back szabálytalanság miatt visszafújják az akciót. Sima Steelers-támadás indulhat tehát.
Troy Rice megismétli! Visszafut a punttal. TD, 14-7. Az extrákat egyébként Jónás Máté értékesíti.

3. negyed:
A folytatás nyitányaként a Győré a visszahordás. A felezővonaltól támadhatnak. De hamar dugába dől a Sharks-attak. A győri QB-t három védő kergeti labdaelvesztésbe. A fumble recovery Szabó Dávid DE érdeme.


A harmadik negyed fele eltelt, különösebb esemény nélküli a meccs, a 14-7-es állás tartja magát. A Sharks nagyobb passzokkal kísérletezik, hiába. És a nagy passzok veszélyesek... A győri irányító újabb kísérlete nem csak sikertelen, de egyenesen Jónás Máté (ezúttal CB) kezében landol. Interception, az end zone-ban.

Még nem dőlt el semmi... Most Vasyl Jordan ajándékozza el a labdát. A pont nélküli harmadik negyedet követően a záró játékrészben még minden nyitott.
És elkezd esni az eső.

4. negyed:
Jordan javít, fáradhatatlanul tör előre a labdával, aztán ha passzol, akkor Rice elkapja. TD, az extrával 21-7.
Most bejön a félpályás passz a vendégeknek! Fernandez elkapásával 21-13. A kétpontos extra-kísérletet kivédekezi a hazai csapat! Kevesebb mint két perc van hátra. De ez már kevés, hogy változzon az eredmény.


Az Acélcsapat továbbra is veretlen, 100 százalékos, egyedüliként a magyar amerikaifutball-bajnokság 1. osztályában, a HFL-ben.
Legközelebb Egerben lép pályára a borsodi gárda, június 3-án, szombaton, eldöntendő az alapszakasz-elsőséget. (Tavalyi meccseikről itt és itt olvashatunk.) A rájátszás ettől függetlenül már megvan Miskolcon, ahogy a hazai pálya előnye is a playoffban, a majdani elődöntőben.

A hétvége további HFL-meccsein:
Eger Heroes - DAK Acél Dunaújváros Gorillaz 14-2
Budapest Cowbells - Budapest Wolves

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs