Vasárnap Pesten dől el, merre tovább?

Az Acélcsapat és a Farkasok közös históriája nem túl sok fejezetet számlál, ám akadnak benne érdekességek bőven. Már a miskolci kezdetekkor érintett volt a pesti klub, hiszen mint a klubhistóriában olvasható, "a csapat 2005. október 4-én a Budapest Wolves játékosa, az ismert médiaszemélyiség, Árpa Attila irányításával megtartotta első, a helyi sajtó által figyelemmel kísért bemutatkozó edzését, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felhívja a sportágban fantáziát látó fiatalok és támogatók figyelmét a csapat megalakulására, munkájára és céljaira."
A budapestiek tekinthetők talán a magyar amerikaifoci legismertebb és legsikeresebb alakulatának, jónéhányszoros bajnokok, nemzetközi sikerekkel tűzdelve, így a borsodi riválissal főleg alsóbb osztályban (tartalékcsapatuk révén), illetve junior szinten találkoztak. De amikor igen, pontgazdag találkozók kerekedtek:
2009: Wolves Junior - Steelers Junior 51-0
2010: Miskolc Steelers - Budapest Wolves 2 52-0
És elképesztő módon ez a pontzuhatag folytatódott, amikor a Steelers HFL-be jutásával immár felnőtt kategóriában, a legmagasabb osztályban csaptak össze:
2015: Budapest Wolves - Miskolc Steelers 80-40

Vajon mi történik 2016-ban? Ezen a hétvégén ráadásul már az Acélosok várhatják előnyösebb helyzetből a vasárnapi derbit, hiszen az előző fordulóig még vezették is az elitbajnokságot, jelenleg is másodikok, és nem a rájátszásba kerülés, hanem annak bebiztosítása után már csak az előnyösebb kiemelési pozíció a tét számukra. A Farkasok ezzel szemben - dacára, hogy címvédőként indultak neki a szezonnak -, az ötödik helyen szerénykednek. Viszont a múltból gyakorlatilag minden mellettük szól... S hogy mi a jelen? Holnap este 8 óra után kiderül, a 2016-os alapszakasz zárómérkőzésének lefújásakor.

Budapest Wolves - Miskolc Steelers
2016. május 22., vasárnap 17.00, Budapest, Láng Sporttelep (
Rozsnyai utca 4.)
Belépő: 1000 Ft
A sportági szakszövetség honlapjának beharangozó összefoglalója így idézi Száraz Zsoltot, a Miskolc Steelers vezetőedzőjét a mérkőzésre vonatkozó várakozásait illetően:
- A múlt héten begyűjtöttük az első vereséget, de ha lehet ilyet mondani, a legjobbkor kaptuk ezt a pofont. Itt az alkalom, hogy megértsük, nem fog az ölünkbe hullani egy győzelem se, ha nem csapatként küzdünk érte. A Cowbells ellen sok hiba jött ki a játékunkban, de voltak biztató jelek is, amiket tovább kell vinni. A hibákat tudjuk és megpróbáltuk kijavítani. Ezért a rövid héten három edzéssel készültünk a Wolves elleni mérkőzésre. Izgalmasra sikerül az utolsó forduló, hiszen minden mérkőzésnek megvan a tétje, kinek a hazai pálya, kinek a rájátszás lesz a célja. Most látjuk csak igazán milyen fontos győzelmeket szereztünk a szezon első 3 mérkőzésén, és nem lehet más célunk, mint megszerezni a hazai pálya előnyét és Miskolcra hozni az első vidéki HFL-negyeddöntőt. Ehhez viszont győzni kell a Wolves ellen és ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a tavalyi magyar bajnok bármikor képes győzni hazai pályán. Szinte mindenkire számíthatok és az idei legerősebb felállásban játszhatunk a vasárnapi mérkőzésen.

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs