Három nap három falemberrel

A magyar tévés meccsközvetítésekben előszeretettel becézik - persze, szeretettel - "pufifánkoknak" a támadó falembereket. A kicsit is jobban hozzáértő sportszeretők rendszerint kiemelik fontos szerepüket a játékban. Az offensive line tagjai általában a legintelligensebb amerikaifocisták közé tartoznak. Feladatuk speciális - tudásuk, képzettségük egyedi, ezért is tartanak számukra külön továbbképzéseket. A mögöttünk hagyott hétvégén három steelerses falember is ott volt a fővárosban rendezett minicampen.

A Tata Mustangs, az Eger Heroes, az Újpest Bulldogs, a Budapest Wolves játékosai mellett a miskolciak is nagyon tapasztalt trénerektől tanulva fejleszthették tudásukat a három napos táborozás folyamán. Aggod Péter (játékosedző), valamint Károly Máté és Sarkadi Flórián már a 2015 tavaszi HFL-es szereplésre készülve végezte a gyakorlatokat és hallgatta az előadásokat.
- Nagyon hasznos volt, hogy egy rendkívül tapasztalt edzőtől tanulhattunk, aki közel harminc éve foglalkozik amerikaifocival - számolt be élményeikről Flórián. - Olyan technikai elemeket tanultam ez alatt, amiket korábban nem. Olyan érzés volt, mintha kicsit Amerikába lettünk volna... Közel húsz offense fal játékos: majdnem annyian voltunk itt most együtt, mint amúgy egy csapatban összesen.

A tréningek közben videózták őket, hogy utóbb legyen mit elemezni a képernyőről, leszűrve a tanulságokat. S mint az érintettek elmondják, "jó visszanézni, miket hibázunk. És ha kellett, egy 10 másodperces videót fél óráig elemzett Thomas, az edzőnk, és elmagyarázott minden egyes kis lépést".
A hivatkozott szakember Thomas Kotsch Ölsböck, aki a híres Vienna Vikingstól jött Magyarországra. (a bécsi gárda második csapatának vezetőedzője, dolgozik az első csapatnál és az osztrák válogatottnál is.) "45 éves korához képest olyan mozgással rendelkezett, mint egy 18 éves futó" - jellemezte Flórián.
Az esemény szervezéséért Kovács Istvánt, a budapesti Farkasok vezetőedzőjét illeti dicséret.

- A videókon jól láthattuk, hogy három nap alatt nagyon sokat fejlődtünk - összegez a miskolci guard. - Nem tudunk mindent átvenni, de a cél megvalósult: hogy a csapatok fejlődjenek ezzel, mert mi is ezeket a feladatokat tudjuk tanítani itthon a saját játékostársainknak. Remek hangulatban telt a hétvége, és reméljük, sok ilyenre tudunk még eljutni.Aggod Péter, Thomas Ölsböck, Sarkadi Flórián, Károly Máté

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs