Fejben is feljebb, de acélkéken

Minden szempontból előrelépésre számítanak a 2015-ös esztendőben az Acélcsapatnál. Elsősorban ez a szakmai munka tovább erősödését jelenti, ami ahhoz szükséges, hogy a gárda helyt tudjon állni a hazai bajnokság legmagasabb kategóriájában.

A HFL küzdelemsorozatára készülő Miskolc Steelersnél tegnap rendkívüli csapatgyűlésen ismertette a célokat és a kívánalmakat az egyesület vezetése a felnőtt és a junior keret tagjaival. Az elnökség nevében Páll Sándor és Nádi Gyula hangsúlyozta, mindenkinek meg kell tennie mindent, ami tőle telik, hogy az idei hasonlóan sikeres év lehessen, mint az eddigiek. Az előttünk álló szezon éppen a tizedik azóta, hogy a borsodi megyeszékhelyen egy-két tucat fiatal elkezdett amerikaifocival foglalkozni a "grundon", majd felnőttek/szülők közreműködésével létrejöhetett a régió első hivatalos futballklubja. A Steelers azóta megjárta a magyar bajnoki struktúra majd minden lépcsőfokát, begyűjtött több-kisebb nagyobb címet és elismerést, de a csúcs közelébe most jutott: a Hungarian Football League kiírására adhatja be nevezését.

A bajnokság várhatóan március végén veszi kezdetét, a döntő már nyár elején lezajlik az egyelőre még csak nagy vonalakban ismert program szerint. Ebben az idényben a legjobb ellenfelekkel ütközhetnek az ezüst-piros mezesek, köztük a korábbi időszak több aranyérmesével. Minden remény megvan rá, hogy ebben a csatában a miskolciak az elmúlt két évben kiépült-megismert, és tavaly tovább erősödött csapattal vegyenek részt, beleértve a kassai testvércsapat, a Cassovia Steelers szlovák vendégjátékosait, és a 2014-ben ideszerződött magyar és ukrán idegenlégiósokat.

A HFL küzdelmeit a szövetségi tervek szerint műsorára tűzi majd (heti összefoglalók formájában) a Sport1 tévécsatorna, tehát a sportág helyi barátai a tavasz folyamán nem csak (5-6-7 alkalommal) a pályán, a lelátóról - még nem dőlt el, hogy valamelyik miskolci stadionban, avagy Felsőzsolcán - láthatják kedvenceiket, de bizonyára többször a képernyőn is. Épp ezzel függ össze a csapat körüli egyik leglátványosabb idei változás: a Cassoviával való együttműködéssel összefüggésben az egységesebb megjelenés érdekében a közös Steelers kékre (acélkékre!) festett sisakokban futballozik majd.

Ami a bajnokság megindulása előtti közelebbi programot illeti: várhatóan elindul a csapat a február eleji Cellect Aréna Kupán, amelyet hagyományosan a fővárosban rendeznek, majd egy következő hétvégén megtartja ugyancsak megszokott évadnyitó-évadzáró egyesületi bálját, az előző idény legjobb játékosainak díjazásával.

A tréningek sora, tehát a tavaszi felkészülési szakasz egyébként a héten elindult, s mint honlapunk jobb oldali menüsorában látható, az edzések továbbra is a Szentpéteri kapui rendőriskola pályáján, illetve tornatermében folynak, keddenként és csütörtökönként délután 6 órai kezdettel.mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs