Ősszel edzések, meccsek, Szlovákia, jövőre HFL!

A következő esztendőben az elérhető legmagasabb osztályban, a HFL-ben indulna az Acélcsapat. A néhány éve a hazai élboly részvételével, valamint külföldi csapatok bevonásának reményével létrehozott Hungarian Football League hamarosan tényleg nemzetközivé válik; úgy tudni, az európai szinten is ismert és elismert Bratislava Monarchs például nevezni készül. Lehet, hogy a soron következő bajnokságot már idén őszre kiírja a magyar szövetség, de az sem kizárt, hogy csak 2015-re. Akár így, akár úgy, jövőre a Steelers a pozsonyiakkal, valamint Hurricansszel, Wolvesszal, Sharksszal szeretne egy ligában versengeni. A miskolci klub elnöksége közelmúltbeli ülésén ezt vette tervbe, s ehhez a tervhez csatlakoztak a héten tartott csapatgyűlésen a játékosok. Ha minden jól megy, a borsodi gárdát ebben a küzdelemsorozatban is erősíteni fogják a kassai testvércsapat steelersesei, valamint a most lezárult szezonban megismert igazolások, idegenlégiósok. Sőt, további meghatározó focisták ideigazolása sem kizárt.
A HFL-indulás lehetőségét természetesen az alapozza meg, hogy a Miskolc Steelers a mögöttünk hagyott bajnokságban a Divízió 1 fináléjába jutott és második helyen zárt.Augusztus végén indul az őszi felkészülési szezon, amely már erre a fél év múlva esedékes megmérettetésre hivatott trenírozni az ezüst-piros mezesek fiatal keretét. Lesznek edzőmeccsek, bajnoki találkozók azonban 2014-ben már nem, mivel a junior kupában most nem indul az egyesület. A szeptembertől kezdődő toborzási akciók révén kibővülő keret újoncai számára nem csak mérkőzéseket szervez a szakvezetés, de "Steelers 2" címen alsóbb osztályban nevezni is kívánja őket a legközelebbi alkalommal. A helyi iskolákkal való kapcsolatok életben tartása mellett a klub újfent igyekszik "terjeszkedni" a megyében, azaz vidéki településeken is megvetni a lábát (ahogy néhány éve Szerencsen sikerült), gyümölcsöző kontaktust kialakítani erre fogékony önkormányzatokkal.


Ami az ősszel esedékes bajnokikat illeti, mégiscsak várnak tétmeccsek a steelersesekre!  Nevezetesen a szlovák ligában SAAF), ahol a kölcsönösség jegyében, miként az utóbbi időben megszokottá vált, most majd a miskolciak harcolnak a kassaiak mellett.
A következő hetekben kialakuló új edzésrend időpontjairól honlapunkon is hírt fogunk adni (erre szolgál a jobb oldali oszlop megfelelő rubrikája); a helyszín egészen biztosan változatlan, a Szentpéteri kapui rendőriskola pályája lesz.


mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs