Díjazták a legjobb harci szellemet!

A Diósgyőri Kohászok név adná magát, amennyiben a DVTK labdarúgó-csapata a tengerentúli fociligában indulna. És természetes az áthallás a 2005-2006 táján alakult Miskolc Steelers esetében is, a helyi ipari-társadalmi-kulturális múlt megidézése végett.
Ám nem mindenhol ilyen gondosan és ötletesen választanak nevet a hazánkban amerikaifocizásba vágó fiatalok (és idősebbek). Sokszor a véletlen, egy frappáns(nak tetsző) ötlet dönt, de legalábbis a kívülálló számára kitalálhatatlan, ismeretlen asszociáció. A Fűzővel kifelé! blognál, a Népsport futball témájú webnaplójánál a minap eljátszottak azzal, hol minek hívnák a klubot, ha az adott településen kézbe vennék a tojáslabdát. Megyénként mentek végig a szerkesztők az elsősorban poénnak szánt javaslatokon, a Fóti Úti Temptationtől kezdve az Olaszliszka Vaffanculosig bezárólag - mint látható, Borsod Abaúj-Zemplént épp a sor végére vették. Imígyen:
"Zárásként térjünk rá Borsodra, ahol jelenleg csak Miskolcnak van csapata, de ott már volt Steelers és Renegades is. Mi még úgy érezzük, lenne hely az Edda Works és a Miskolc Faithless számára is. Támogatjuk még a Matyóföld Miskajugs és a Szerencs Luck csapatneveket is. Személyes kedvencem a Tokaj Hangover és a Vizsoly Bibles, aki pedig igazán kemény környéken szeretné kipróbálni magát, annak javasoljuk, hogy alapítsa meg az Ózd Thebigmagician franchise-t, vagy próbálkozzon Olaszliszkán a Vaffanculos, Checazzo?, Armani, Rajmani, Dolce e Gabbana nevek valamelyikével."

Ugyanez a site szentel az elmúlt hetekben cikksorozatot a magyarországi futball komoly oldalának is: riportereik végigjárták a hazai pályákat, gyakorlatilag minden elsőosztályú gárdát megszemlézve legalább egy bajnoki erejéig. Sajnos, a Cowboys - Steelers épp nem volt ezek között, ám a Miskolc egri vendégjátékát látva is tudtak a szakújságírók (konkrétan Cefre) méltató szavakat találni az Acélcsapatra:
"A miskolci csapat nagyon fiatal, melynek oka a régión belüli játékos mozgás, de a rájátszásba be nem jutó csapatok közül ő bennük van a legnagyobb potenciál. Emellett rendkívül peches volt a sorsolásuk is, hiszen nem játszottak sem a Wolverinesszel, sem a Soldiersszel, pedig ők verhető ellenfelek lettek volna. (...)
Bevallom, hogy semleges nézőként elkezdtem szorítani a Miskolcnak, hogy legyen meg a becsületpont, de szegények, amikor már csak pár yard távolságban voltak, akkor is belehibáztak a dologba. Vagy egy buta szabálytalanság, vagy egy labdavesztés mindig közbelépett. Valószínű, ha 6-0-s Eger támadásnál sikerül válaszolni, akkor más feelingje lett volna a meccsnek, de a félidőre kialakuló 22-0 elvette a Steelers kedvét. (...)
A Miskolc számára véget ért a szezon, tisztességesen helyt álltak."


És az ezüst-piros mezes alakulat a magyar Divízió 1 érdemeit, erőnyeit összefoglaló posztban is kapott szép szavakat:
"Minden csapatban ott a harci szellem és a győzni akarás. Viszont ha spiritusz és kitartást kellene válasszak a csapatomnak, akkor mindenképp olyan kiscsapatot választanék, aki akkor is küzd, ha nincs esélye. Mivel a Miskolc az év meglepetését okozva legyőzte a Cowboys csapatát, így ebben a kategóriában ők nyertek.
Legjobb harciszellem: Miskolc Steelers"


Illusztrációnak a közelmúltban lezajlott kassai nemzetközi tornáról a szlovák televízióban látott riportot tettük cikkünk végére.



mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs