Sok a jó hír - kevés a játékos

Néhány kellemes, és egy kevésbé üdvös fejleménye a csapat háza tájáról:
válaszolt megkeresésünkre az amerikai nagykövet; kapcsolatot keresünk a clevelandiekkel; riport a miskolci tévében a juniorokról és edzőjükkel interjú a kickoff.hu-n.
Ugyanakkor probléma, hogy kevesen járnak edzésre az őszi szezonban...

Néhány hónapja, mint beszámoltunk róla, klubunk képviselőit rezindenciáján fogadta - a többi magyar amerikaifutball-csapatéval együtt - April H. Foley, az Egyesület Államok budapesti nagykövete. Ennek nyomán nemrég egyesületünk levélben kereste őt meg, kérve, segítse, hogy kapcsolatot építsünk ki amerikai, mindenekelőtt clevelandi - ez Miskolc testvérvárosa a tengerentúlon - sportszervezetekkel oktatási intézményekkel, klubokkal. Mostani válaszában ígérte, hogy így tesz, s ajánlotta, vegyük fel a kapcsolatot a clevelandi magyar konzullal és más helyi magyar szervezetekkel. Ennek érdekében újabb levelezésbe kezdtünk. (Hogy Clevelanddel kontaktot találjunk, abban a miskolci önkormányzat közreműködését is reméljük.)
A várakozásaink szerint hamarosan kialakuló szakmai eszmecsere keretében a Steelers majdan az utánpótlásképzés terén vár segítséget, tanácsokat, hiszen e tekintetben itthon nemigen rendelkezik senki hosszútávú és mélyreható tapasztalatokkal.
Az egyesület utánpótlás ágazatának fejlesztése mindemellett már eddig is, amint arról beszámoltunk nemrég, hetek óta igen jól halad, a 20-30-at szinte kezdettől meghaladja a heti két edzésre ellátogató fiatalok, gyereke száma. Junioredzőnkkel, Száraz Zsolttal egyébként épp a napokban készített rövid interjút az egyik vezető hazai amerikafocis internetportál, a kickoff.hu. (Ez a www.miskolcsteelers.hu-n is elolvasható.)

Ugyanőt, valamint Harda Attilát, a nagycsapat vezetőedzője, továbbá a juniorkeret néhány ifjú tagját szólaltatta meg helyszíni riportjában az elmúlt hetek egyik edzésére a rendőrtiszti iskola pályájára kilátogató MiTV stábja: a városi televízió Sportpercek című műsora, ahol a riport adásba került - a mikom.hu-n tekinthető meg online (elvileg, mert jelenleg nem található), valamint a Youtube-on.

Sportpercek, 20080930-1
Sportpercek, 20080930-2

Amiként egy korábbi (júliusi) Steelers-interjúsorozatot szintén megtekinthetővé/letölthetővé tettünk.

Sportpercek, 20080708

A címben és a felvezetésben említett rossz hír viszont az, hogy elmarad az előzetes tervekhez képest legalább az egyik őszi felkészülési találkozó. Ez október közepén lett volna esedékes, így ez idő szerint az a legvalószínűbb, hogy mindössze egyetlen edzőmérkőzést tud játszani idén a Steelers, várhatóan november második hétvégéjén.
Tetézi a bajt, hogy kimondva-kimondatlanul az egyik oka, hogy csak ennyit mer bevállalni a szakvezetés a következő időszakra (attól függetlenül az említett első edzőmeccset egyébként az ellenfél mondta el), nem más, mint a keret viszonylagos felkészületlensége... Hiába indult el ugyanis az edzésidőszak augusztus végén, az azóta eltelt másfél hónap folyamán relatíve kevesen vettek részt szorgalmasan a közös gyakorlásokon. A kéttucatot nemigen haladja meg azon játékosok száma, akik hétről hétre háromszor edzenek együtt társaikkal, vesznek részt a fizikai és elméleti felkészítőkön. Bizonyos csapatrészekkel alig, olykor szinten egyáltalán nem tudják a szakemberek a megkívánt feladatokat gyakoroltatni, mert egyszerűen nincs elég ember a szükséges posztokra... A csapatvezetés az elmúlt napokban megpróbált és -próbál élni mindazon eszközökkel, amik elősegíthetik az edzéslátogatottság növelését - merthogy nincs más út, már most készülni kell a következő szezonra, hiszen tavasszal többségében megerősödött ellenfelek várnak majd a Steelersre a Divízió II. keleti csoportjában. És a még ki nem mondott célkitűzés: velük szemben döntőt érő helyezést elérni.

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs