A Kassa - Miskolc tengelyen

Két hete megindult, ugyebár, az Acélcsapat 2013-as felkészülési idénye, zajlik a gyakorlás (egyelőre heti két alkalommal), hogy a gárda erőtől duzzadóan vághasson majd neki márciusban a tavaszi versenysorozatnak. A Divízió 1-es bajnokságban esedékes párosításokról, a miskolciakra váró ellenfelekről, valamint a már ismert dátumokról írtunk előző cikkünkben. A teljes menetrendi beosztás később válik ismertté, akkor megosztjuk olvasóinkkal.

Ugyancsak tudott dolog, hogy a borsodi amerikaifoci elsőszámú reprezentánsa egy "határokon átívelő" Steelersszel vág neki a szezonnak: az együttműködő partner a kassai testvércsapat. A felkészülés is együttesen folyik, amikor csak alkalom nyílik rá, az idei első - szlovákiai - közös tréningről a cikkünk hajtás utáni részében megtekinthető fénykép tanúskodik.
Ám az északi szomszéd nagy iparvárosával való párba állítás jelenleg nem csak a focipályán van napirenden, hanem a kultúra terén is. Mint sokszor elhangzik a helyi sajtóban, a miskolci önkormányzat a két évtizede fennálló testvérvárosi kapcsolatok elmélyítésére-kiszélesítésére törekszik, s ehhez napjainkban kiváló apropót nyújt a tény, hogy 2013-ban Kassa tölti be az Európa Kulturális Fővárosa szerepet (Marseille mellett). A Miskolc Steelers régóta szeretne, pláne a Cassovia Steelerszel való együttműködés óta, mind közelebb kerülni ehhez a diplomáciai programhoz - talán egyszer a két település közötti látványos kapoccsá válhat hivatalosan is az amerikaifocis "közösködés". (Nem beszélve egy tágabb körű, sokszereplős testvérvárosi futballtorna távlati tervéről, akár clevelandi vendégekkel...)

A kassai főváros-programsorozat mindenesetre épp ezen a hétvégén veszi kezdetét: vasárnap tartják a nyitóünnepséget - mást ne mondjuk, a világhírű popsztár Jamiroquai Steel Arena-beli koncertjével -, de már szombattól, sőt, péntektől milliónyi színes és színvonalas látnivalóval, hallgatnivalóval, szórakoztató és gyönyörködtető előadással, kiállítással, rendezvénnyel várják az érdeklődőket, határon onnan és túlról.
A szombati-vasárnapi kínálatból Miskolc is kiveszi a részét; hogy mikor mi hol található, arról legkönnyebb a Kassa-Miskolc2013 Facebook-oldal (s a hozzá kapcsolódó event) bejegyzéseiből tájékozódni.mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs