Az "évtized rivalizálása", kétszer

Mármint az előttünk állóé, illetve a mögöttünk hagyott évtizedé. Előbbi még kérdőjeles, és nem is kell komolyan venni a szóhasználatot: csak a játék (a blikkfang) kedvvért nevezzük rivalizálásnak, és csak hogy egymás mellett említhessük az NFL-s párhuzammal.
Az amerikaifutball két miskolci reprezentánsáról van szó: a hét esztendeje létező, "felnőtt profi" szinten szereplő Steelersről és az amerikai terminus szerint a college kategóriának megfelelő, immár másfél-két éve megalakult Lionsról. Az egyetemiek az Acélcsapat természetes edzőpartnerei - nem beszélve arról, hogy a két egyesület között együttműködés is köttetett tavasszal -, aminek látszata megvolt már 2011 decemberében is, és meglesz most hétvégén is.

Szóval Lions - Steelers felkészülési derbi lesz most vasárnap. (Facebook-esemény) Előbbi csapat számára, ugyebár, nemrégiben ért véget az őszi szezon érdemi része - lezárult az alapszakaszi szereplés a juniorbajnokságban, rájátszásba jutás nélkül -, s elkel a játéklehetőség, mielőtt beköszönt a téli holtidény. A tréningek sora várhatóan december elején zárul, utána konditermi gyakorlásoké, egyéni erősítéseké lesz az ünnepek körüli néhány hét, hogy 2013 elején a jövőre esedékes felnőtt bajnokságbeli szereplésre koncentrálva készülhessen ismét együtt a fiatal "acélos" keret.
A Miskolc Lions - Miskolc Steelers összecsapás időpontja november 18., kezdés 11 órakor, helyszín a Szentpéteri kapui rendőriskola pályája (belépés ingyenes; térképes segítség a jobb oldali menüben látható).

Ugyanezen a napon a sportág barátait egy "legalább ilyen izgalmasnak" tűnő másik meccs is várja, de az már a tévében: este 10 után. A Sport TV szokásos esti közvetítésében egy valóban az évtized rivalizálásának (Rivalry of the Decade) aposztrofált rangadót követhetünk majd, igaz, a jelzőt még egy-két évvel korábban aggatták a párosításra; mielőtt az egyik résztvevő kicsit visszaesett. Ettől függetlenül az Indianapolis Colts és a New England Patriots párosítása mindig pikáns, és nyilván sokakat lázba hoz. A Csikókat is sokan kedvelik idehaza is, igaz, zömmel Manning miatt, aki helyett ma már Luckot látjuk az ikonikus QB poszton, a bostoni Hazafiak pedig egyenesen a magyar NFL-rajongók fő kedvencének számítanak. Mindkét gárda 6-3-ma áll jelenleg - mindkettő meglepetésre, bár egyik pozitív, másik inkább negatív értelemben -, úgyhogy a négyszer 15 perc akár váratlan izgalmakat is hozhat. A várható színvonal talán még a miskolci focibarátok szemében is eléri majd a délelőtti derbiét...

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs