Egyszer fenn, egyszer lenn

Egy hónapja volt a "fent", mostanra időzítette a sors a "lent" fázisát. Persze, nem csak a szerencsén múlt, sőt, volt ebben az ütemezésben bőven tudatosság. Azt, hogy elsőre egy viszonylag könnyebb, verhető, ám másodikra annál erősebb ellenfelet választott a Steelers vezetése az újjáalakult, fiatalokból álló keret számára edzőpartnerül, az edzői gárda alaposan megfontolta. Lássák, érezzék, éljék át a srácok, milyen nyerni - és azt is, milyen kikapni. Mind a kettő benne van a pakliban, azaz a sportban.

Az Acélcsapat majdnem minden játékosa számára mindössze a második nagypályás megmérettetést jelentő csütörtöki tréningmérkőzésen a több idényre rúgó hazai, illetve nemzetközi rutinnal rendelkező "kis-Farkasok" nagy falatnak bizonyultak. A négyszer 12 perc leteltével a képzeletbeli eredményjelző hasonló pontarányt mutathatott, mint három éve, amikor a Steelers Junior a miskolci utánpótlásképzés hajnalán ugyancsak a Budapest Wolves otthonában lépett fel. A rutinszerzés volt akkor is, most is a fő cél. Ha érdemes ennyire évadokon át ívelő tanulságot keresni, az az lehet, hogy a mostani alkalommal nem maradt touchdown nélkül csapatunk: a becsületpontok meglettek.
A szakmai célkitűzés tehát az volt, hogy az edzői stáb lássa, meddig jutott a csapat a felkészülésben, a fiúk pedig lássák, milyen sok van még hátra... Ennek szentelte a taktikai terv az első félidőt; az akkori részeredmény (30-7) nagyjából meg is felelt a várakozásoknak. A nagyszünet után Aggod Péter és Szegedi Máté, mondhatni, elengedte a gyeplőt: játsszon mindenki - beleértve az újdonsült társaikkal első ízben élesben, felszerelésben együtt futballozó szerencsi kontingens itt lévő tagjait -, tehát 34 plusz 7-én, mindenki kipróbálhassa magát, cserék, tartalékok, újoncok. Ennek megfelelően a harmadik és negyedik negyedben végképp a wolvesosok domináltak, több vendég-TD nem született, ellenben sikerült interceptiont szerezni vagy többször puntra kényszeríteni a lefújásig ki nem engedő vendéglátókat.

Budapest Wolves - Miskolc Steelers 58-7
Miskolci pontszerzők: Tóth Szabolcs (elkapás, Miklós Bálint passzából), Fodor Dávid (extrapontrúgás)

A mérkőzés krónikája címszavakban:
1. negyed: jó QB-futással kezdünk, de félpályán labdavesztés, és az ellenfél kíméletlenül kihasználja a hibát, futójuk - double reverse-ből - akadály nélkül lohol a bal szélen a gólvonalig. Kicsit később hasonlóképp könnyen érik el a goal line-t, a jobb oldalon. És harmadszorra is, ezúttal középen passzolva. Három touchdown, kétszer 2 extraponttal megfejelve (egyszer kihagyva).
2. negyed: Megvillan a Steelers, saját térfélről kellene puntolni, de fake lesz belőle, az amúgy linebacker Jászkai Gergely Gábor sikeresen tör át a védelmen a jobb szélen, red zone-ig jutva, ott pedig az offense megoldja, Miklós Bálint átadása (akinek előtte még Bedő Sándor is lekapja egy passzát) üresen találja a TE Tóth Szabolcsot (ez az eseménysor látható a lent mellékelt képsorozaton). Egy extrapontot hozott Fodor Dávid sikeres rúgása. 22-7 után eladott INT és egy talán a bírók által elnézett szabálytalanság nyomán növeli előnyét a hazai fél (hosszú passz, TD plusz 2 pont), a fordulás után pedig a miskolci QB nagyszerű lefordulásos elfutását fújják vissza a játékvezetők állítólagos block in the backre hivatkozva.
3. negyed: megint hosszú passzal szemben tehetetlen a Steelers-secondary, azután ugyanezt mutatja fel a futás elleni védelem a bal oldalra menő running playnél. A negyed harmadik Wolves-touchdownját követően egy pozitív momentum: Mónus Levente CB levadássza a rivális indítását.
4. negyed: itt már csak egyetlen újabb pontszerzést enged a vendégvédelem, igaz, sorozatos mistackle-ök adják meg a módot a belső futásra. A záró percekre ismét összeszedi magát a defense, és a végén emelt fővel jöhet le a műfűről.

(UPDATE: az Utánpótlássport nevű hírportál is részletesen beszámolt a pesti felkészülési meccsről.)

Ezzel elvileg lezárult a 2012-es esztendő tavaszi idénye, mint ismeretes, a felkészülési találkozók mérlege 1-1, ám elképzelhető még gyors folytatás is, amennyiben sikerült hadra fogható ellenfelet találni. Ha mégsem, akkor folytatás a nyári szünet után augusztus végén - feltehetően a Cassovia Steelersszel közös bükkszentkereszti edzőtáborral -, majd szeptembertől az őszi edzési idénnyel. Októberben jöhet a juniorbajnokság; de előtte még talán egy vagy két tréningmeccs.

A június 21-i Wolves-meccs miskolci szempontból legemlékezetesebb momentuma: Miklós Bálint passzol, Tóth Szabolcs elkapja és TD-t szerez








Több fotó hamarosan a Galériában

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs