Jól indult Debrecenben a szezon

... Méghozzá döntetlennel végződött rendes játékidő utáni győztes hosszabbítással! Persze, ez még csak előkészületi találkozó volt, ám ne feledjük azt sem, ellenfélként azzal a Gladiatorsszal kellett megküzdenie 2011 első éles derbijén az Acélcsapatnak, amely a hazai bajnokság rövid történetének egyik élcsapata, mást ne mondjunk, kétszeres elsőosztályú döntős. Ezzel együtt a hétvégén, idegenben, nehéz talajon - ám ragyogó jó időben - a Steelers gyűjthette be a "W" betűt.

Edzőmeccsre utazott a hajdúsági megyeszékhelyre szombaton a formálódó miskolci együttes, amelynél az osztály is új - a Divízió I - és a tréner is, a januárban érkezett Phillip Hilderbrand személyében. A téli időszakban jobbára teremben gyakorolt a keret, sok újonccal, az utóbbi napokban nyílt mód a füves pályán való taktikai próbákra.
A jelenlévő érdeklődő a látottakból azt feltétlenül levonhatta tanulságként, hogy a magasabb szintű kihívásra készen álló Acélosok immár az eddigiekben fentebb rangsorolt, rutinosabb ellenféllel is képesek versenybe szállni.
Ezt igazolta a szombati kora délutáni összecsapás lefolyása is. Jól kezdtek a mieink, ám mégis a túloldalon futott le meg a vezetést hozó akció: még az első negyedben safetyvel szereztek 2 pontot az arany-fekete mezesek. A második játékrészben jött a válasz: RB-futás és már 7-2 ide. Mindez alkalmat adott egyébként arra is, hogy bemutatkozhasson piros-ezüstben a holtszezonban érkezett új punter/kicker, Szabó Roland is. (Az extra-rúgást értékesítette, egy field goal kimaradt, ez volt a félidő mérlege.)
A meccs második felében úgy tűnt, elhúzhatnak a vendégek, irányítófutásból lett 14-2, de hamar visszacsökkent a különbség 18-ra, sőt, az utolsó szakaszban 14-14-nél egalizálódott az állás. Végül újfent a running back villant a Steelers oldalán, hogy 20-20-as döntetlennnél teljen le a rendes játékidő. A hosszabbításban a jégkorongos "rávezetés"-hez hasonló módszerrel kellett határozni a győztes kilétéről. Előbb a debreceniek próbálták közvetlen közelről a gólvonalonra túlra juttatni négy kísérletből a tojáslabdát, de jártak sikerrel, majd a miskolciak, ők annál inkább: ezúttal passzolt TD-t értek el s egyben a győzelmet is. (26-20)

A touchdownok szerzői, csak összegezve: Imricskó Péter 2, Joe Selmser és Lakatos Bence 1-1.

Folytatás, már élesben, mint ismeretes: március 27-én Nyíregyházán, majd április 10-én hazai környezetben, a Rebels ellen.

Hangulatjelentés gyanánt néhány fotó a debreceni "kirándulásról" (az utolsó egy "művészi kísérlet") - előtte azonban még két eredmény a 2011-es Divízió I-es bajnokság már lejátszott találkozóiról (forrás):
Nyíregyháza Tigers - Budapest Titans 43-6
Zala Predators - Szolnok Soldiers: 13-19

 

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs