Az egyetemi foci "fővárosa" Miskolc lehet

Ha már van profi futball (persze, nem anyagi értelemben profi) hazánkban, férfi-felnőtt szintén, akkor talán csak újabb néhány év kérdése, hogy ugyanilyen természetessé váljon az NCAA megérkezése is a tengerentúlról. Amerikában, mint ismeretes, az egyetemi bajnokság részben előszobája az NFL-nek, részben a saját jogán is hasonlóan népszerű a közönség körében. Mifelénk semmilyen sportágban nem szokás tömegeknek felkeresni a földrajzilag közel lévő felsőoktatási intézményeket mérkőzések megtekintése céljából, és a diákok is zömmel hobbi jelleggel, időlegesen áldoznak a "testkultúra oltárán" egyetemi éveik alatt. De talán ez éppen az amerikaifoci további térhódításának köszönhetően változik meg? Ha lesz magyar egyetemi bajnokság, annak gyökerei majd részben a miskolci universitasra nyúlhatnak vissza.

Néhány hete kezdte el dédelgetett álmát valóra váltani Guba Dávid: hallgatóként diáktársaival szeretett volna együtt játszani. Korábban otthon, Egerben a Heroes igazolt játékosa volt, napjainkban a Miskolci Egyetemen tanul. Éppen az intézményi struktúrában látta az esélyt, valamint abban, hogy a potenciális játékostársak száma, azaz a hallgatói létszám több mint tízezer. A lehetséges fórumokon meghirdette a toborzást, előzetesen az intézményi illetékesek jóváhagyását és segítségét is kérve. E héten hétfőn volt az első edzés: a nyitányon mintegy 80 érdeklődő jelent meg, hogy mindjárt a sportkomplexum két (kispályás foci, illetve kosárlabda-) pályájára is szükség legyen a bemelegítéshez, a bevezető gyakorlatokhoz. Szakmai oldalról Száraz Zsoltot sikerült megnyerni közreműködőnek, akit mint a Steelers tavalyi trénerét, korábbi játékosát ismerhet az "acélos" publikum. (Az ő és a Steelers útjai a legutóbbi őszi juniorbajnoki szereplést követően váltak el; mint emlékezetes, edzőként 2010-et egy aranyéremmel és egy alapszakasz-elsőséggel zárta.)

Információink szerint Guba Dávidék már a sportág országos szövetségével is felvették a kapcsolatot, s kiderült, "magasabb szinten" is adott a szándék, hogy minél több egyetemet elérjen az amerikaifutball, s belátható időn belül több város, azaz több intézmény részvételével egyetemi bajnokság indulhasson. Arról nem tudni, hogy bárhol máshol előrébb, vagy akár csak ugyanitt (toborzás, edzések) tartanának az előkészületekben, mint a borsodi megyeszékhelyen.

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs