Megmázsál a média

Beáraz a blogszféra - ez is lehetett volna cikk címe, mert elsősorban azt igyekeztem kigyűjteni, jelen időszakban, a felkészülés heteiben milyen várakozások fogalmazódnak meg az internetes sajtó, a webnaplók világában a 2011-es bajnokságbeli szerepléssel kapcsolatban. Ám az áttekintést egy korábbra visszanyúló témával kezdjük, amely ráadásul nem (csak) netes orgánumban jelent meg, hanem a borsodi napilapban: az Észak-Magyarország (a Boon-nal közös) versengésében a Miskolc Steelerst a tavalyi év ötödik legjobb csapatának választották!
Ízelítőül még annyit, hogy a világhálón jelenleg olvasható elemzések az előttünk álló Div. I-es versenysorozatot illetően a 8-9. helyre, illetve az első négyest követő üldözőboly tagjai közé teszi az egy osztállyal feljebb lépő Acélcsapatot.

Kezdjük tehát a helyi sajtó nagytekintélyű kezdeményezésével, amelynek keretében sok-sok esztendő óta keresi, illetve megnevezi a megyei napilap minden év végén "A megye legjobb sportolója választás" győzteseit, helyezettjeit. Mint már korábban beszámoltunk róla, ezúttal is úgy történt, hogy a kiírás készítői megjelöltek néhány, szerintük elismerésre érdemes sportolót és klubot, amihez az olvasói szavazatok tehettek még hozzá további pályázókat. Ennek révén került a voksolásba a Steelers is, amely végül a zsűri tagjaitól egy második és két harmadik helyre vonatozó értékelést kapott, s lett az összességében 5 pontjával - az ötödik (az ugyancsak 5 pontos DKC-Miskolc-Mivíz féfi kézilabda együttesével egyetemben). Akik a felnőtt csapatok kategóriájában megelőzték kettejüket: a bajnoki bronzérmes ózdi tekézők, a barcikai Vegyész röplabdásai, a miskolci hokis Jegesmedvék és a kövesdi kézisek. (A lista végén még a Vénusz női futsallosai találhatók.)
A díjátadást egyébként a múlt hét végén tartották; képek róla a Boon-on.

Következő helyszínünk a Pro Football Magazin idei első száma. A januári havilapban "2011: ismét három szinten" címmel tekintik át röviden a ránk váró bajnokság jellemzőit. Mint ismeretes, és a címből is kiderül, visszatér a szisztéma a hármas lépcsőhöz, igaz, nem Div. III került a korábbi két osztály alá, hanem a Div. I "fölé" helyeztek egy kiemelt csoportot, amelybe három hazai, valamint várhatóan néhány meghívott külföldi együttes kerül majd.
A Miskolc Steelers, ugyebár, tavalyi Div. II-es elsőségében a Div. I-be nyert bebocsátást. Ennek erőviszonyairól így ír a PFM:
Bár idén is izgalmas összecsapások várhatóak, elég egyértelműen látszik, hogy két szintet tisztán el lehet különíteni a Divízió I-ben. A Grátz Vilmos vezette Dunaújváros Gorillaz, a tavaly a Wolves elleni döntőig menetelő Nyíregyháza Tigers, az Újbuda Rebels és a kényszerpihenőről visszatérő Zala Predators kiemelkedik a mezőnyből.
Ők egészen biztosan komoly harcoknak néznek elébe, de könnyen előfodulhat, hogy felbukkan néhány meglepetéscsapat is a legjobbak között.
A Miskolc Steelers új amerikai edzővel készül a bajnokságra, így komoly visszavágóra kerülhet sor a Wolverines ellen. A többiek közül talán a Szolnok Soldiers emelhető még ki, amely bár is létszámú, de nagyon fizikális társaság. A többiek nagyjából egy szintet képviselnek, így kiélezett meccsek várhatóak.
(a cikk szerzője Németh Gyula)

Az alapozás, a tanulás, a mentális felkészítés újult erővel folyik Miskolcon. Mire, mennyire lesz ez elég két-három hónap múlva? A 8. avagy az 5. helyre...?

Bővebb, részletesebb esélylatolgatásra vállalkozott a Gridiron-blog posztolója, playcaller. Ebből is idézünk az alábbiakban:
2011. MAFL Divízió I. erősorrend - szezon előtt
Amint nyilvánossá vált a MAFL Divízió I versenynaptára, sokan elkezdték találgatni az esélyeket. Most én is megpróbálom virtuálisan lejátszani a szezont a sorsolás alapján és felmérni az erőviszonyokat. Korai még talán erősorrendet megállapítani, de érdekes eljátszani a gondolattal, hogy ki lehet a legerősebb csapat az idei MAFL Divízió I-ben.
Először fussuk át a feltételezett erőviszonyok alapján felállított sorrendet, majd végigjátszom papíron a bajnokságot is. Egyértelműen nem könnyű az év ilyen időszakában felmérni az erőviszonyokat. Elsősorban az előző szezonban felmutatott eredményeket és játékot lehet figyelembe venni. Ilyenkor nagy segítség lenne, ha elérhető lenne minden mérkőzés statisztikája, főleg azért, mert nem játszik mindenki mindenkivel, így fontos plusz szempontot és információt jelentene a rideg adatok megléte. Emellett nehezítő tényező az, hogy van visszatérő csapat, a Zala Predators. Őket még nehezebb elhelyezni a listában, mivel kihagytak több, mint egy évet.

1. Nyíregyháza Tigers
2. Újbuda Rebels
3. Dunaújváros Gorillaz
4-5-6. Jászberény Wolverines, Budapest Titans, Zala Predators, Veszprém Wildfires
8-9. Miskolc Steelers, Eger Heroes
Miskolc Steelers - A két éve a Divízió II-ből kieső miskolciak most a Divízió I-be kerülnek vissza. Egy éve végiggázoltak a másodosztály mezőnyén, de valószínűleg ők is belátták, hogy ez azért lehet, hogy kevés a komoly eredményekhez a felsőbb osztályban. Így hát igazoltak egy amerikai edzőt. Erről már több helyen is lehetett olvasni. Kérdés, hogy az új edző mennyit tud hozzátenni a csapat játékához ezalatt a pár hónap alatt. Újoncként a bennmaradás lehet az elsődleges cél, de az amerikai plusz akár feljebb is juttathatja őket a tabellán.
10-11. Békéscsaba Raptors, Szolnok Soldiers

(a fentiekhez hasonlóan a bajnokság előzetes "lejátszásából" is csak a Miskolcra vonatkozó passzusokat idézzük - vastag betűvel a vélelmezett győztes)
Nyíregyháza Tigers -  Miskolc Steelers
Miskolc Steelers - 
Újbuda Rebels
Eger Heroes - Miskolc Steelers
Miskolc Steelers - 
Budapest Titans
Békéscsaba Raptors - Miskolc Steelers
Miskolc Steelers - Veszprém Wildfires

Elsősorban tehát a fentebb leírt sorrend alapján választottam ki a győzteseket, figyelembe véve a korábbi egymás elleni eredményeket. Emellett a megérzésem is sokat nyomott a latba. A középmezőny teljesítménye mindig is elég hullámzó, így nehéz megtippelni az eredményeket.

(playcaller számításai szerint tehát a borsodi gárda így végez 2011 nyarára)
8.  Steelers  2  4
(a döntőt nála egyébként a Nyíregyháza Tigers játssza, és nyeri, a Dunaújváros Gorillaz ellen)

Néhány a vonatkozó olvasói kommentek közül:

tudu28
A Raptorst és a Steelerst illetően: magyar szinten rengeteget számít a jó edző, így sztem nem kell félniük a kieséstől (persze csak ha valóban jó edzők, de ezt msot megelőlegeztem)

legyen az a neve hogy
Előbbre tartom a Miskolcot jóval! Sztem az egyik meglepetéscsapat lehet idén! Nem csak az amerikai edző miatt, hanem mert nagyon egyben vannak! A fiataljaik és remekül szerepeltek és a beépítésük már megtörtént, tehát itt átmenet nélkül jó teljesítmény fognak nyújtani! Ezen még plusz segít az amerikai mentalitás!

Mindenképpen PO esélyesek!
(...) Az elejével egyetértek, hogy Tigers, Rebels, Gorillaz, aztán sztem Miskolc!

Zorddd
(...) én rájátszásba várom a Tigers-t, Titans-t, ZP-t, Gorillaz-t, Rebels-t, és meglepetéscsapatként a Steelerst.

Kodomo
"Újoncként a bennmaradás lehet az elsődleges cél..."
Ez egyértelműen kevés lenne a Miskolctól(-nak). Tavaly sem voltak Div. II-esek tudásban.
Utolsó, otthoni meccsükön egyértelmű győzelmet várok a nyilvánvalóan erősen motivált Steelers-től. (...)

playcaller
a miskolciak biztos többre hivatottak, de nehéz összehasonlítani a div2-t és a div1-et. A tavalyi div2 szerintem gyenge volt (elnézést az érintettektől), gyengébb, mint amikor a Rebels verte végig a másod- vagy harmadosztályt. Szóval talán ezt még nehéz felmérni, hány csapatnál lehet jobb a Steelers. Ha összekapják magukat, még komoly meglepetést is okozhatnak.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs