Acélos ifik, fél év rutinnal

Első bemutató vizsgájukat tartották szombaton a borsodi megyeszékhelyen a Miskolc Steelers tavaly ősszel létrejött utánpótlás szakosztályának növendékei.
A juniorok, azaz a nagyjából három tucatnyi 12 és 18 év közötti srác a a mostani és a következő (március 14.) hétvégén arról kellett, illetve kell majd hogy számot adjon, mit tanult meg és milyen szinten ennek a rendkívül összetett sportágnak az alapjaiból.
(A Borsod Online-on közölt cikk átvétele.)

Hiszen az időközben folyamatosan bűvölő keretből kialakuló ificsapatnak 2009 őszén már a pályán igazi játékkörülmények között kell majd helytállnia: az egyesületi vezetés szeretné az idei juniorbajnokságba benevezni a Steelers-„kettőt”. Sőt, egy-két tehetségesebb (és alkatilag, testi fejlettségben megfelelő) fiúnak már arra is van sansza, hogy az áprilisban kezdődő felnőtt bajnoki szezonra a nagyok közé kerüljön; ha másért nem, tanulni, magasabb szinten. A többiek pedig a későbbi esztendők Acélcsapatának alapembereivé nőhetik ki magukat, kellő szorgalommal.
Hamar népszerű lett az amerikaifutball utánpótlás képzés Miskolc környékén Hamar népszerű lett az amerikaifutball utánpótlás képzés Miskolc környékén

Mint ismeretes, az utóbbi években Európában, azon belül hazánkban is népszerűvé vált amerikafutball abban (is) különbözik a számunkra hagyományos csapatsportágaktól, hogy azokkal szemben sokkal inkább lehetőséget kínál a játékra a fiataloknak, függetlenül attól, az illető - gyerekként - milyen testalkatú, karakterű: itt van poszt a nagydarabnak, a kicsi köpcösnek, soványnak és langalétának, gyorsnak és masszívnak egyaránt, ahol ha klasszisnak nem is bizonyul netán, de legalábbis kipróbálhatja magát.

Nos, éppen erre, önmaguk kipróbálására kínál alkalmat a jövő heti bemutató vizsga eseménye: a szakvezetés úgy tervezi, hogy a már a hónapok óta az utánpótlás keretben pallérozódokon túl lehetőséget - s hozzá természetesen felszerelést is - ad mindazoknak a sportág iránt kíváncsi érdeklődőknek, akik kilátogatnak a helyszínre, s készek megkockáztatni némi sárdagasztást, vágtát, ütközést, labdadobálgatást (no, ez utóbbi nem különösebben kockázatos). Evégett tehát az időpont és a helyszín pontosan: jövő szombat, március 14., déli 12 és 3 óra között, a Szentpéteri kapui rendőrtiszti iskola focipályáján. (A portán beengedik, aki a Steelershez jön.)

Kapcsolatfelvétel a klubbal: e-mail: info@miskolcsteelers.hu, telefon: 70/394-5729.

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs