Háromból három, hatszor hattal

Veretlenül menetel a másodosztályú bajnoki cím felé az Acélcsapat, amelynek lassan már elsősorban önmagával kell majd megküzdenie - a riválisok között az eddigi eredmények alapján nem látszik igazi ellenfél -, nehogy leeresszen a társaság a magabiztos győzelmek nyomán. Egy nullára megnyert nyitómeccs és a "pokolból" visszahozott fehérvári derbi után ismét itthon sikerült gólzáporos diadalt aratni, ahol a vendégek is termeltek ugyan szépen, de nem volt elég válaszuk a hat hazai touchdownra.

Utóbbiak értékét több tényező is növeli, például hogy mindkét jelenkori gólgyárosunk betalált (2-2 TD Imricskó Péter RB-től és Lakatos Bence WR-től), továbbá átjutott a gólvonalon a néhány hete Miskolcra visszatért Joe Selmser, valamint az idén újoncként pályára lépő Megyeri Mihály is. S ha ez nem volna elég, örömmel konstatálhattuk, hogy a backup-futó másfél év szünet után a Steelers első kickoff return TD-jét jegyezte. Ergó, a speciel team munka is kezd javulni, nem hiába kapott kiemelt figyelmet időszak tréningjein. És még egy pozitívum: az összes ("sima") extrapontot sikerült berúgnia Horváth Csabának.

Száraz Zsolt vezetőedző egyébként mérkőzés utáni értékelésében (a tévékamerának) a futójátékot emelte ki mint egyértelműen meghatározó értékét a jelenkori Acél-focinak. Ugyancsak elhangzott a tanulságok levonása közepette, hogy talán a Cowboys 2 elleni találkozó volt az a ritka kivétel, amikor nem a defense dicséretétől hangos az öltöző - hanem az offense-étől. No, persze, 21 "bekapott" és 44 szerzett pont után mi más is lenne a végkicsengés.
De nézzük röviden, hogyan alakult a négyszer 15 perc, miként jött ki az összesen 65 egységnyi találat.

Van mivel elégedettnek lennie a tavasz során eddig látottak folytán az edzői stáb két frontemberének, Zsoltinak és Máténak Van mivel elégedettnek lennie a tavasz során eddig látottak folytán az edzői stáb két frontemberének, Zsoltinak és Máténak

A Budapest Cowboys tartalékjainak nyitó támadását egyből megállították a mieink, az ellentámadást rögtön touchdownra váltottuk egy bal szélső futással - de a bírók viszafújták, mondván, 81-esünk kilépett. Csak field goal lett a drive vége, 3-0-ide.
A következő vendégattak sem hatásosabb, puntra kényszerülnek, amit 81-esünk TD-re hord vissza - látszólag, mert ezt sem adják meg a játékvezetők (közben ugyanis block in the back). Támadunk, passz a recievernek (12-től 82-nek) - és újabb visszafújt TD. Mindkét oldalról egy-egy hiba kell ahhoz, hogy végre érvényes touchdownra tegyen szert a Miskolc: a 26-os RB fumble-t vét, a 82-es WR, Lakatos Bence szerzi meg a labdát, és beviszi, 10-0 az első negyed végére.
A második játékrészben a Cowboyok erős hátszelet kapnak - nem a bírókra gondolunk! -, ami segíti passzorientált taktikájukat, meglesz az első 1st downjuk a meccse. Előrejutni azonban továbbra is az Acélos offense-nek sikerül, 50 yard körüli futásunkat az utolsó védő bevetődése állítja meg a goal line előtt. Háromszor nekimegyünk, semmi, negyedikre is, 1 yardról, s akkor az irányító, Joe Selmser maga robog be a gólterületre. Már 17-0, végleg eldőlni látszik a párharc.
Érzi vesztét a fővárosi gárda, s ez erőt ad nekik. Kétszer is negyedik és "sokra" passzolnak, jól teszik, mert - büntetésekkel - segítve ők is egész közel, minimális távolságra jutnak a miskolci gólvonalhoz. Egy yardról pedig csak beerőltetik, 17-7, mindjárt szorosabb kicsit.
"Ne szórakozzuk el!" - hangzik a kiáltás a kispad felől az ezüst pirosaknak, akik speciel ezen a napon új mezben, piros-feketében léptek pályára, s az intés hat. Selmser egy passz előtt hosszabb kitartja a labdát, jól teszi, mert végül az átadás megtalálja Lakatos Bencét, TD és 24-7, megint megvan a kellő különbség. Ám még hátravan egy fordulat. Sackelnénk a Cowboys-irányítót, ám ő szerencsésen és ügyesen kibújik a fogásból, ez megzavarja a védőinket, elengedik a jobb szélen passzt kapó támadót, lemaradnak a cornerek, közte megint alig tíz (24-14).

A szünet, úgy látszik, megtette hatását, a harmadik negyedben nem is kínálkozott más feljegyeznivaló, mint hogy újra kezdett elhúzni a Steelers: Imricskó Péter belső futásával immár 31-14.
Az utolsó negyedóra pedig annak ellenére sem tartogatott igazi esélyt a látogatóknak, hogy előbb még felzárkóztak 31-21-re (irányítójukról ismét lecsúsznak a védők, ő pedig ezúttal is a jobb szélen talál menekülő útvonalat, maga fut el és szerez hat pontot). Már csak azért sincs ok miskolci oldalon pánikra, mert a Cowboys-kickoff máris ellencsapást eredményez: a pályafutása első TD-jét szerző Megyei Mihály RB returnerként is felvillantja tehetségét és harcosságát, hatalmas elszántsággal verekszi ki magát a jobb oldalra s már nincs, aki megállítsa (38-21).
Végül a kegyelemdöfést Imricskó Péter adja meg, közelről zavartalanul viheti be a labdát a vonalon túlra. Az extránál akad csak egy kis gond: mivel a bírók szerint "túlzott gólörömöt" produkált azzal, hogy a fehér csík fölött átvetődve bukfencezett be gólterületre, 15 yard büntetést adnak, ami a jutalompont rúgóját sújtja. Marad a 44-21. És ez a végeredmény.

Két gyors tréneri megjegyzés közvetlenül a lefújás után a fiúkhoz:
Száraz Zsolt vezetőedző: "Egy hónap, és bajnokok leszünk!"
Szegedi Máté defensive koordinátor: "Semmit sem ér a szezonunk, ha a következő kettő elbukjuk!"
Nos, ebben a kétféle megközelítésben minden benne van. A most már teljes életnagyságban feltárolkozó siker esélye, és a sosem szűnő igény a figyelmeztetésre, az óvatosságra.
Mindenesetre az Acélcspatra három hét szünet vár - cikkünk megírása pillanatában inkább már csak kettő -, majd egy tatai utazás, és egy hétre rá még veszélyesebbnek tűnő budapesti kirándulás (Eagles). Ha mindkétszer meglesz a két pont, akkor a június 13-án esedékes, a Wolves 2 elleni hazai mérkőzésen már nem marad más, mint a bajnoki elsőség felhőtlen megünneplése.


Videófelvételek a történtekről a Galériában.

A Minap városi hetilap cikke: Újabb acélos győzelem - saját fotósorozattal (Juhász Ákos)

További, eddig honlapunkon még nem közölt eredmények a Divízió II-es bajnokságból:
Budapest Cowboys 2 - Budapest Wolves 2   25-22 (a mafl.hu a fővárosi derbiről)
Békéscsaba Raptors - Tata Mustangs   24-6 (a liga weboldalának riportja)
Budapest Eagles - Fehérvár Enthroners   6-19 (az amerikaifoci.blogspot.com beszámolója, és a mafl.hu-é)
Budapest Wolves 2 - Tata Mustangs   0-22

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs