Sisakban, ezüst-pirosban, tovább

(A Vasárnapi Észak hetilap aktuális számába íródott beharangozó cikk szövege.)

 

Az elmúlt fél év során számtalanszor volt alkalmunk rögzíteni: felemás idényen jutott túl a Steelers 2009-ben. Mondhatni, könnyű lesz előrelépni 2010-ben...

A "felemás" jelzőt felfoghatjuk mint szépítését annak: "rossz". Nota bene, a Miskolc Steelers amerikafutball-klub egészének azért voltak sikerei tavaly is, mást ne mondjunk, a pompom-lány szakág képviselői, a Steelleaders bajnoki aranyérmes lett a maga sportágában, az amerikaifocis utánpótlás, a juniorcsapat pedig sikerrel vette története első bajnoki szezonját. Jönnek újoncok, fiatalok és felnőtt korúak egyaránt, nő a sport népszerűsége, elfogadottsága; mindez az Acélcsapat érdeme ebben a régióban. Ám a projekt zászlóshajója, a hivatalos létezése hatodik szezonjába lépő felnőtt gárda ezenközben a várt fejlődés helyett a legutóbbi esztendő során csúnyán visszaesett. A keret jelentős átalakulása, kulcsposztok betöltetlensége és ki tudja még milyen okok folytán oda jutott az egylet, hogy idén csak azért nem a harmadosztályban kell szerénykednie - a sportág magyarországi történetének és erejének egyébként dicsősége, hogy ennyi osztályra való csapat létezik immár! -, mert a téli holtszezonban szövetségileg alaposan átformált versenysorozatokból azt, amelybe aktuális eredményei folytán az Acélcsapat sorolódik, Divízió II-nek hívják. Ugyanúgy, mint a tavaly utolsó előttiként teljesített másodosztályt, de ebbe a mostaniba gyengébb ellenfelek kerültek a Miskolc mellé, így, mondhatni, a látványosan jobb szereplés az előttünk álló fél évben szinte "kötelező" elvárás.

 

Egy 6-0-ás győzelem-vereséggel záródó szezon után a Steelers bizonyára visszaszerezné azt a presztízst, amit amúgy országszerte már kivívott magának korábban. Ismét számolnának a piros-ezüst színkombinációjú gárdával. Szakmailag nem is életszerűtlen a százszázalékos mérleget megálmodni: "csupán" Békéscsaba, Székesfehérvár, Tata, valamint a Budapest Eagles reprezentásait, továbbá a szintén fővárosi Cowboys és Wolves tartalékcsapatait kell felülmúlniuk április és július között, három hazai és három idegenbeli összecsapáson. A hazai találkozók sora április 4-én, vasárnap veszi kezdetét, délután 3 órától, a Volán-pályán.

A mérkőzés plakát- és szórólapterve ismét sicksamurai grafikai munkája A mérkőzés plakát- és szórólapterve ismét sicksamurai grafikai munkája

(A fenti plakát kép nagyobb méretben letölthető innen)

 

Nincs NFL még szeptemberig, a profi amerikaifoci rajongóinak a februári Super Bowltól számítva több mint hét hónapot kell várniuk, míg a tévében újfent tackle-öket és touchdownokat láthatnak, a legmagasabb szinten (vagy idén ősszel újra, akár saját szemükkel is, a negyedik Londonba kihelyezett meccsen). Addig, és korántsem csak "pótlékként", két-három hetente ugyancsak trükkös playeket láthat a nagyérdemű, fly passzokat, szélső futásokat, interceptionöket - itthon, élőben.

 

Miskolc Steelers - Békéscsaba Raptors bajnoki mérkőzés a Divízió II-ben

2010. április 4., délután 3 óra, Miskolc, Volán-pálya

Az aktuális ellenfél internetes honlapja: raptorsteam.hu

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs