Több mint félszázan várjuk a tavaszt

Egyre inkább körvonalazódik, milyen szezon vár a miskolci amerikaifutballra. A napokban lezajlott az évadnyitó csapatgyűlés, lassan ismertté válik, mely rivális klubokkal kerülhet össze a 2010-es tavaszi bajnokságban a Steelers. S az is látható, hogy ebben a versenysorozatban a legkevésbé sem óhajtja az Acélcsapat azt az alárendelt szerepet eljátszani, amit egy esztendővel korábban... Ellenkezőleg: mind többen megfogalmazzák, hogy cél a minél több győzelem, akár a veretlenséget és a bajnoki címet is beleértve. Ez nem tűnik túlvállalásnak: a tavaly őszi wild card-meccs kudarca után egy merőben újjászervezett bajnoki szisztémában a továbbra is (névleg) másodosztályú Miskolc zömmel olyan ellenfelekkel kerülhet szembe a következő fél év során, amelyek papíron lejjebb rangsoroltak nála.
Nézzük át röviden a helyzetet.

Azzal, hogy 2009 novemberében drámai körülmények között a Miskolc Steelers alulmaradt a Jászberény Wolverinesszel vívott csatában, elvileg egy osztályt zuhant - ám mivel a sportági szövetség a bajnoki rendszer gyökeres megreformálására kényszerült, a felduzzasztott és két részre bontott első osztály alatt egy olyan másodosztály keletkezett, amelybe az acélosok is belefértek. Jelenleg még a nevezések (illetve az azt követő fellebbezések) időszakát éljük, pontosan nem látható, kik vannak-lesznek még ebben a Divízió II-ben, de a Békéscsaba Raptors, a Fehérvár Enthroners és a Tata Mustangs mindenképp a potenciális riválisok között áll. Ha a közelmúltbeli Aréna Kupára gondolunk, látható, hogy a felsoroltak akkor egyaránt az - utóbb kupaharmadik - Steelers által vert mezőnyben végeztek.

Tény, hogy a sportág és a klub helybeli elismertségét, népszerűségét tekintve az Acélcsapat körülbelül azzal nyerhetné vissza magának a korábban elért rangot, ha 2010 során minden hazai, de akár ténylegesen összes meccsét megnyerné - ha a miskolci sajtóban nem olvashatna mást az egyszeri érdeklődő, mint hogy "nyert a Steelers... ismét nyert a Steelers". Ebben az esetben volna esély az egyszer már elért, s a továbbiakban is megcélzott nézőszám elérésére, a mintegy félezres szurkolói tömeg rendszeres megszólítására. S ha teljesülnek a felnőtt gárda álmai, akkor az ősszel esedékes juniorbajnokságon indítandó utánpótláscsapat is nagyobb várakozások közepette, élénkebb nézői érdeklődés mellett vághatna neki - immár a tavalyi rutinnal felvértezve - második versenysorozatának.


Mindennek érdekében, ami a szakmai munkát illeti, jelenleg mindkét keret heti két-két edzéssel készül, aminek a megszokott rendőriskolai pálya, pontosabban a két ottani tornaterem a helyt. A továbblépés, azaz a kijutás a fűre értelemszerűen az időjárás függvénye.
Az említett kisebbik tornaterem szolgált helyszínül az e hét elején megtartott csapatgyűléshez. A hétfői évadnyitó rendezvényen egész széles keret vonult fel, minimális hiányzó mellett 52 játékost láthatott a négyfős edzői stáb, pontosan fele-fele arányban megosztva a junior és a felnőtt állomány között. Jónéhányan jelen voltak az egyik vagy a másik korcsoportba sorolandó újoncok közül is, akik zömmel az elmúlt hónapok toborzó akciói révén kerültek a Steelers közelébe.

mérkőzések

2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - PANNON BOWL
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22--------------------------------
2020 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

október 11.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 36-22

október 20.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves II 0-20

november 8.:
DEAC Gladiators - Miskolc Steelers 7-28

ELŐDÖNTŐ, november 15.:
Miskolc Steelers - NBA Crushers 30-34

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Miskolc AFT
5
0
209:41
DEAC Gladiators
4
1
116:101
Dabas Sparks
2
3
76:91
Eger Heroes
0
5
84:197::
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs