Vége a 2008-as idénynek, vár 2009!

Lezárult a magyar bajnokság, minden szinten, a Steelers is befejezte néhány hete, az őszi felkészülés kezdete még odébb van: tekintsük át, hogy áll a sportág hazánkban, illetve városunkban. A Divízió I-ben, fordulatos finálé nyomán, a Budapest Wolfes lett a bajnok. A Divízió II döntőjében diadalmaskodva a Nyíregyháza Tigers (korábbi csoportriválisunk) vívta ki a jogot, hogy jövőre eggyel feljebb indulhasson. A Miskolc Steelers marad a másodosztályban, ahol most összesített harmadik lett; a tréningek, már 2009 tavaszára gondolva, egy hónap múlva, augusztus végén indulnak újra. Közben az amerikai nagykövetnél jártunk, cheerleader-csapatunk pedig harmadik helyet szerzett saját bajnokságában.

Elődöntőbeli zalaegerszegi vereséggel ért véget a 2008-as szezon a Steelers számára; ezzel, úgymond, a két másodosztályú csoport összesítésében a képzeletbeli bronzérmet gyűjtötte be az acélos gárda. A most legyőzhetetlennek bizonyult zalai ellenféllel jövőre is találkozhatunk, a keleti csoport és az egész Divízió II. végső győzteseként feljutó nyíregyháziakkal már nem. Ugyanakkor az első ligából ide kiesők, valamint az immár rutinosabb váló újoncok miatt, nem beszélve a másodosztály küzdelmeibe ezután bekapcsolódókról - nos, a Miskolcnak egy év múlva sem lesz könnyebb a dolga, mindenesetre annak a bajnoki évadnak már úgy vághat neki a klub, hogy ha megfelelően sikerül a erősítés, az erények csiszolása és a hiányosságok befoltozása, akkor akár a Tigers sikerének megismétlése - kelet-magyarországi bajnok - sem lesz képtelen terv... A másodosztály bajnoka tehát a július 5-i Nyíregyháza Tigers - Zala Predators találkozó nyomán vált ismertté, a végeredmény 36-20 lett.

Kapcsolódó cikkek: mafl.hu, kickoff.hu

Ennél szorosabb és drámaibb lefolyású küzdelmet hozott egy héttel később az első osztály fináléja, a Budapest Wolves - Budapest Cowboys rangadó, ami 0-14-es félidő után 20-14-gyel ért véget: bajnokok a Farkasok.

Kapcsolódó cikkek: kickoff.hu, mafl.hu

Játékosaink népes csapata egyébként mindkét említett eseményen (Balatonalmádiban, illetve a fővárosi BVSC-stadionban) képviseltette magát, amiként a július 12-én szintén Budapesten megtartott I. Magyar Cheerleader Bajnokságon is, ahol a maguk mögött tudhatott legerősebb drukkolást meghálálva - ugyanakkor annak dacára - lányaink, vagyis a Steelleaders fiataljai ugyancsak a bronzérmes helyezésig jutottak

Kapcsolódó cikk: Bronzos lányok

És képviseltettük magunkat egy további rendezvényen is, amely (július 14-én) az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének budapesti rezindenciáján zajlott: ez alkalomból az amerikai diplomáciai küldötte köszöntötte az amerikaifutball honi reprezentánsait, köztük csapatunk játékosait, edzőit - hárman voltak személyesen jelen az esten -, s a szövetségnek elismerő oklevelet is átnyújtott.

Kapcsolódó cikkek: Tiszta Amerika

Ami a folytatást illeti, a steelersesek a jól sikerült bajnoki bajnoki szereplés nyomán jól megérdemelt pihenésüket töltik (már akinek engedi civil munkája, tanulmányi vagy más elfoglaltsága), bár sokan nem fordítanak teljesen hátat a testedzésnek, mindenesetre a hivatalos tréningek majd csak augusztus végén kezdődnek. S tartanak végig az ősz során, amíg a tél beköszöntével az időjárás engedi, hogy januárban tornateremben, majd az edzőpályán folytatódhassanak - valamikor 2009. április tájban pedig ismét már bajnokik keretében, élesben mehessen a játék...

Időközben az elnökség meg fogja tárgyalni a 2008-as tapasztalatokat, s alighanem kitűzi a feladatokat, amiket a háttérben el kell végezni, hogy a 2009-es továbblépés felvételei mind szakmai, mind egyéb értelemben biztosítva lehessenek. Előbb-utóbb elhangzik majd, azaz hivatalossá is válik, hogy a következő bajnokságnak a jelenlegi szint tartásának, avagy a bajnoki cím megcélzásának szándékával vág-e neki az egyesület. Ma még ez nem tudhat, nagyon sok fejlemény függvénye lehet. Törekvések vannak arra, hogy valamiféle kapcsolatfelvétel jöjjön létre Miskolc külföldi testvérvárosai közül többekkel, ahol szintén létezik az amerikaifutball, mindenekelőtt természetesen éppen az amerikai Clevelanddel, ahol a sportág olyannyira jelen van, hogy egy sztárklubnak, az NFL-ből ismert Brownsnak is otthont ad. S nem zárható ki - de ezt ma még nem akarjuk elkiabálni! -, hogy belátható időn belül az említett (európai) testvérvárosi kapcsolatok révén egy nemzetközi torna is létrejön Miskolcon.

Végezetül álljon itt a magunk mögött hagyott idényről a Minap című helyi hetilapban nemrég megjelent, a site-unk szerkesztője által írt rövid összefoglaló cikk.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs