Jön a helyosztó - mert már ideje „jönnie”

A mafl.hu-n, a liga honlapján a következő rövid cikk olvasható:

Az V. Hungarian Bowl napján nem csak az derül ki, hogy ki lesz a magyar bajnok, hanem az is, hogy marad-e a másodosztályban a Steelers, vagy a Wolverines kerül a helyükre.

A mérkőzésre a határidő november 15-e volt, de végül november 7-ére került a találkozó, mely időpontot mindkét fél, valamint a Versenybizottság is jóváhagyott.

A két csapat között hosszú egyeztetés zajlott le, mint azt megtudtuk Bús Dánieltől, a jászberényiek elnökétől, de Steelers Juniors elleni mérkőzésük után megkezdődött a helyosztó szervezése. A helyszín a már szokásosnak mondható Lehel-pálya lesz, a kezdőrúgásra pedig délután egy órakor kerül majd sor. Mindkét csapat kemény, de sportszerű mérkőzésre készül, melynek igen komoly a tétje.

A fentieket annyival kell kiegészítenünk, illetve korrigálnunk, hogy a határidő nem november 15. volt - s ez egyúttal magyarázat arra is, hogy az elmúlt hetek, sőt, hónapok folyamán honlapunk olvasóit mi magunk miért nem tájékoztattuk erről a találkozóról, a pontos dátumáról.

Az már jó régen kiderült, hogy esedékes egy ilyen összecsapás.

(Korábbi cikkeink a tárgyban: Hűtőgép- vagy téglagyár?; Legfrissebb forgatókönyv: se ez, se az...?; Október 20-ig kell lejátszani a nyárra várt wild card meccset)

De mikor? Volt először egy határidő, a versenyszabályzat szerint a harmadosztályú döntőt követő 8 napon belül - ez július közepén lejárt. A megelőző hetekben erre készült a Steelers, de nem lett meccs.

Aztán augusztus vége - úgyhogy a steelersesek a nyári szünet hátralévő részét is azzal töltötték, hogy félszemmel legalábbis Jászberény felé kacsintgattak; de meghívó nem érkezett.

Előkerült egy határozat a szövetség elnöksége részéről - „a fiók mélyéről” -, amiben új határidő bukkant fel: október 20-ig kell wild card-ozni. Ám ez is hiába közeledett, nem volt kiírva semmilyen jászberényi mérkőzés, amire a miskolci csapat elutazhatott volna. A háttérinformációkból olyasmi rajzolódott ki, hogy nem sikerült volna egyetlen hétvégét sem találni szeptember-október folyamán, amikorra lett volna szabad bíró (méghozzá hét fő). Erre ugyan érkezett cáfolat bőven, de továbbra sem volt hol, mikor és ki ellen kiállnia az Acélcsapatnak...

Amikor eljött, majd elmúlt, meccs nélkül az október 20. is, nyilvánvalónak tűnt, hogy a Jászberény nem ragadta meg a lehetőséget, amit a versenykiírás neki kiállt, nevezetesen hogy bár saját divíziója döntőjében alulmaradt s nem nyert jogot az egy osztállyal feljebb lépésre, „menekülőpályán” még wild card-meccset vívhat és révbe érhet. Persze, a Steelersnél nem ismernék a magyar amerikaifutball-szövetséget, ha ebben a pillanatban megnyugodhattak volna a közeljövő felől...

Merthogy ebben a sportágban előfordulhat, hogy ha valaki egy szabályt nem tart be, hát az elnökség hoz olyan új szabályt, amit már majd csak betart valaki! Ha nem volt elég a július, az augusztus, az október sem, szülessék határozat újabb dátumokról. Így most előkerült a november hónap és a 7-es szám...

Ebben a két egyesület illetékesei már „meg tudtak egyezni” - már csak azért is, mert Miskolcon érezték, ebből máshogy jól úgysem jöhetnek ki.

Hogy ezek után november 7-én tényleg lesz-e wild card-mérőzés... Hogy annak az eredménye számít-e majd valamit (mert ha például 2010-re összevonná a szövetség a két alsóbb osztályt, akkor nyilván utólag feleslegesnek bizonyulna az egész hajcihő)... Hogy sikerül-e végül, akárhogy is, lejátszani ezt az „elátkozott” derbit... és mi következik utána? Mindezeket a fenti előzmények nyomán nemhogy nem tudjuk, de még megtippelni sem mernénk. Eluralkodott a sportágban a bizonytalanság. Amely sportág egyébként - nem a pályán zajló játékot illetően -, a világ más tájain, amúgy a kiszámíthatóságáról, a megtervezettségéről híres.

November 8-án tehát kérjük olvasóinkat, figyeljék a honlap hírrovatát. Vagy arról írunk majd itt, hogy volt előző nap egy meccs Jászberényben, vagy egy újabb szövetségi manőverről. Megjósolhatatlan. Mindenesetre az Acél-fiúk nagyon készülnek. A játékra.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs