"A bajnoki címre hajt a Steelers"

A másodosztályban rengeteg mindenről döntő, Eagles-Steelers mérkőzés előtt kérdezte a mafl.hu a miskolciak vezetőedzőjét, Száraz Zsoltot. Koroknai Gergely interjúja.


- Idén 4-0-s mérlegnél jártok. Meglesz az Eagles ellen az 5-0, és vele a bajnoki cím?

Száraz Zsolt: - Úgy vagyunk ezzel, mint a tanuló diák, aki egész évben jól teljesít és maximálisak az osztályzatai, de tudja, hogy minden a vizsgán fog eldőlni, ahol ha rossz tételt húz és botlik, azzal az egész éves teljesítményét kérdőjelezi meg. Nekünk most az Eagles-meccs jelenti a vizsgát és sokat készültünk rá. Mert a cél a Sasok legyőzése és végső soron a 4. Pannon Bowl megnyerése.

- Meg tudtátok figyelni a szezon során az Eagles csapatát? Készültök külön rájuk?

- A szezon során elég sok információt sikerült begyűjteni az ellenfelekről, köztük természetesen az aktuálisról is. A felkészülésünk során elsősorban a saját játékunkat próbáltuk minél eredményesebbre csiszolni, amihez hozzátartozott az is, hogy mindig hozzátettünk valamit a játék képéhez, ami újdonságnak számított. Így lesz ez az Eagles elleni mérkőzésen is, hiszen erről szóltak az elmúlt hónapok edzései, mérkőzései.

- Az utolsó ellenfeleteket, a Wolves 2-t az eddigi eredmények alapján mennyire lehet majd "leírni"?

- A Wolves 2 ellen is úgy készülünk, mint eddig mindegyik mérkőzésre, megpróbálunk bajnokesélyes csapathoz mérten megfelelő teljesítménnyel előrukkolni abban a tudatban, hogy - ha a bajnoki kiírás is úgy alakul - a következő évben a felsőbb osztályban kell helyt állnunk. Ez nagy feladat lesz, de már az Eagles ellen és az utolsó, Wolves elleni mérkőzésen is jelezni fogjuk, hogy készen állunk rá.

Az év elején kinevezett új főtréner állandó segítőjével, a defense-ért felelős Szegedi Mátéval Tatán Az év elején kinevezett új főtréner állandó segítőjével, a defense-ért felelős Szegedi Mátéval Tatán

- A Mustangs ellen lassan, egymás vállára tett kezekkel vonultatok be, kifejezve együttérzéseteket az árvízkárosultakkal. Van vagy volt módotok egyéb módon is segíteni egyesületi szinten?

- Ez egy egészen megdöbbentő története volt az elmúlt egy-két hétnek. A csapatból a legtöbben életükben először találkoztak hasonló katasztrófával, és természetes volt a reakció, hogy a csapatnak össze kell fogni és a magunk módján segíteni az árvízi károk enyhítésében. Ezért a csapat részt vett Miskolc egyik kritikus pontján a védekezésben és azon a vasárnap éjjelen 11 óráig fáradhatatlanul pakolták a srácok a homokzsákokat. Az áradás ugyan lassan elmúlik, de sokakban hagyott sokáig tartó emléket, és ezt, illetve a szolidaritásunkat akartuk kifejezni a bevonulásunkkal.

- Nyolc nap alatt két idegenbeli meccsetek van - marad idő a regenerálódásra?

- Ez az időszak a bajnokság legnehezebb része, de megpróbáltuk a közbeeső héten úgy terhelni a játékosokat, hogy frissek legyenek a következő fontos mérkőzésre is. A rövid idő jelen helyzetben akár még előny is lehet, hiszen a Tata elleni lelkesedés egész héten érezhető volt a csapaton, és látom rajtuk, hogy nagyon ki vannak éhezve a sikerre, nagyon akarják ezt a bajnoki címet.

- Fizikailag és anyagilag mennyire terheli meg a csapatot ez a két mérkőzés?

- Fizikailag nem fog gondot okozni, hiszen eddig mindegyik mérkőzést a végéig jól bírtuk, sőt, ezek az időszakok mindig a mi csapatunknak kedveztek, amit az eredmények alakulása is jól mutat. Ami az anyagiakat illeti, először szeretném megköszönni a támogatóinknak, hogy a nehezebb és a sikeresebb időszakokban egyaránt mellettünk álltak és állnak, és egy családként élték át velünk az elmúlt éveket. Azonban mi sem dúskálunk az anyagi javakban, de a csapattagok és a támogatók is egy emberként segítik a klubot és ez biztosítja, hogy stabil és megbízható lábakon áll az egyesület.

Koroknai Gergely

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs