„Bennem dobog a Steelers-szív”

Jocó (#33), csapatunk fiatal running backje szükségét érezte, hogy az alapszakaszi zárómeccs előtt papírra vesse érzéseit, gondolatait; és milyen jól tette! Újoncként még maga a sport, az amerikaifutball, a Steelershez tartozás is mindennapos örömet okoz neki - nem mintha később ennek az örömnek szükségszerűen el kellene múlnia -, s mindenerről a társainak szóló levél formájában papírra vetett mondatai kiválóan alkalmasknak bizonyultak arra, hogy a sorsdöntő dunaújvárosi meccsre utazó gárdába lelket öntsenek. Fel is olvasták még odafelé a buszon, s álljon itt írásban is, az utókorra hagyva „kordokumentumként”:

Sziasztok!
A mai edzésen azt kértétek, hogy mindenki írja le röviden, mit jelent neki a dunaújvárosi mérkőzés. Nem ígérem, hogy rövid lesz, de arról is fogok írni.
Világéletemben sportoltam, nagyon fontos része az életemnek a sport. Soha nem volt olyan időszak, hogy ne sportoltam volna. Úgy gondolom, hogy ember nagyon sok sportot csinálhat jól, de kevés olyan sport van, ami megadja számára azt az érzést, amit már biztos ti is éreztetek, és amit nem egyszerű elírni vagy megfogalmazni. Nekem idáig egyetlen egy ilyen sport volt; nem számít, hogy mi az. A lényeg, hogy már nagyon régóta nem találtam olyan sportot, amiben önmagam lehetek, ami megadta azt a bizonyos érzést.
Három hónapja élvezem a társaságotokat, elvesztettem miattatok két maradandó fogamat, megrepedt a medencecsontom, nem hagytatok számtalanszor zuhanyozni normálisan... de mégis jó.
Nagy hamar befogadtatok, amit nagyon köszönök, sokan segítettetek a tanácsaitokkal elméletben és gyakorlatban, amit szintén köszönök. Megmutattátok, hogy milyen az amerikaifutball, hogy több ez, mint sport, és több, mint egyszerű csapatjáték.
Nem a sportnak magának, hanem nektek köszönhetem, hogy a sporton keresztül átélhetem újra és újra ezt az érzést. Az edzéseken, a meccseken... igaz, meccsen még nem volt szerencsém szerepelni, de ott voltam veletek - és jó volt.
Nemsokára elutazom külföldre, ami lehetetlenné teszi, hogy továbbra is a kedvenc amerikaifutball-csapatomhoz tartozzak, hozzátok, de a dunaújvárosi meccs számomra most mindent jelent. Nem tudom, mennyi időre, e az biztos, hogy ezen a meccsen én még megköszönhetem a játékommal nektek mindazt, amit leírtam idáig. Ha annyit mondok, „köszönöm”, az, úgy érzem, nem elég, nem méltó hála mindazért, amit tőletek kaptam.
Tudom, hogy nagyon sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy igazi futó legyek, de szeretném nektek bebizonyítani, hogy bennem is dobog a Steelers-szív, és ha ott leszek a pályán, senki nem gátolhat meg ebben... Hajrá, Steelers!

Vámos József


A „mit jelent számodra a mai meccs?” kérdésre még a találkozót megelőzően, a Dunaújváros felé tartó út során leadott papírcédulákon adtak választ a játékosok. Ezek a dokumentumok tekinthetők meg az alábbiakban:
Jocó levele
rövid válaszok montázs 1.
rövid válaszok montázs 2.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs